Actrices Octavia Spencer (rechts) en een van Hollywoods meest openlijk feministische actrices, Jessica Chastain. "We zijn hier voor de Time's Up-beweging. We zijn solidair", zei Jessica Chastain, die genomineerd is voor haar rol in de film 'Molly's game'.
Volledig scherm
Actrices Octavia Spencer (rechts) en een van Hollywoods meest openlijk feministische actrices, Jessica Chastain. "We zijn hier voor de Time's Up-beweging. We zijn solidair", zei Jessica Chastain, die genomineerd is voor haar rol in de film 'Molly's game'. © AFP

Zwarte jurken, activisten en een indrukwekkende Oprah Winfrey: Golden Globes in teken van #metoo-affaire

Televisie- en filmsterren hebben deze nacht massaal gehoor gegeven aan de oproep om zich in het zwart te kleden voor de uitreiking van de Golden Globes. Ze protesteren zo tegen seksuele agressie, nu de Weinstein-affaire en de daaruit voortkomende #metoo-beweging Hollywood in de ban houdt. Oprah Winfrey zorgde voor kippenvel toen ze haar oeuvreprijs kwam ophalen. Ze stond stil bij het misbruik in Hollywood en droeg haar prijs op "aan elke vrouw die 'ik ook' durft te zeggen en elke man die durft te luisteren".

3 reacties

  • CV DL

    6 jaar geleden
    Welkom op de "metoo awards 2018". eerste categorie "fictie", en de award voor "beste verkrachtingsverhaal" gaat naar...
  • SABINE VAN DE KERKHOVE

    6 jaar geleden
    Veel mooier de black dress, dan de gekleurde kleren van vorige jaren. Dacht dat het cachet had om zwart te dragen en nu is het een statement!!! Ze hebben hun moment de gloire gehad, en nu vlug naar huis om voor hun ventje een viske te bakken pfff...
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Wat ik me wel afvraag is hoe het komt dat bij alle vorige edities van de Golden Globes - en andere evenementen in Hollywood - het grootste deel van die actrices gefotografeerd werden aan de arm van Weinstein of terwijl ze rond zijn nek hingen. En dat was lang na de feiten waarvan ze hem beschuldigden. Indien ik zoiets zou meegemaakt hebben zou ik niet op die manier met die man poseren. En dat gedoe met die zwarte kleren, waarom bleven ze dan niet gewoon weg ?