Keys with a house-shaped keyring on a white methacrylate table of a real estate agent
Volledig scherm
Keys with a house-shaped keyring on a white methacrylate table of a real estate agent © Thinkstock

Twintigers kopen minder snel eigen woning

Op de markt van woonkredieten maken twintigers plaats voor veertigplussers. Dat blijkt uit cijfers van het adviesbureau Immotheker-Finotheker, schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, de Gazet van Antwepen en Het Belang van Limburg vandaag.

47 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Je kan als twintiger zeer zeker een woning kopen,mijn 3 bengels alle gekocht rond 26ste en ook gestudeerd ,èèn vereiste ,niet boemelen ,geen te dure kleding,al zeker geen wagen die je op 85 maand beleend,fuiven ,drank,alle jaren nieuwe gsm snuf-jes,geen 2 a 3 keer met verlof per jaar en je hebt geld om woning te kopen.Nu na X jaartjes hebben ze dank zo'n instelling geld genoeg om nu te doen waar ze destijds van afgezien hebben ,zo werkt het en niet anders en zo was het voor 60 jaar idem.
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    Met dank aan de malafide makelaars.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Onze twintigers moeten immers sparen voor hun PENSIOEN!!! Kroostrijke migranten kopen alle vastgoed op, die krijgen daar voorkeuren en kortingen voor,onze kinderen niet! De wijk van mijn ouderlijk huis is geheel turks geworden, Vlamingen kunnen geen woning meer kopen door de politiek die het ocmw speelt voor vreemden met ons belastinggeld zodat die onze woningen kunnen kopen..opzéttelijk.
  • joris vandewalle

    6 jaar geleden
    hoog opgeleid of niet, veel hangt af hoeveel je krijgt van mamaa'tje en papaa'tje. Sommigen hebben theorisch al een huis in bezit wanneer ze 18 jaar zijn. Anderen moeten jaren werken en serieus belastingen betalen op de inkomsten van dat werk vooraleer ze een huis tot hun eigendom kunnen rekenen. => rijken worden rijker. Mensen(slim of dom) zonder rijke ouders worden armer.
  • Fonske Beys

    6 jaar geleden
    Diefstal van de makelaar , hoe hoger de prijs hoe meer commissie .Het werk is toch het zelfde ? Het heeft geen enkel meerwaarde met hen ,integendeel ze gaan minimum met +- 15.000 € commissie aan de haal . Kopers wordt eens wakker .