© VILA

Dresscode: dit draag je naar een afterwork feestje

Nieuwjaarsborrel op het werk? Je gewoonlijke 9 to 5 outfit mag gerust een upgrade krijgen. Voor wie geen inspiratie heeft: dit draag je naar een afterwork feestje!

cityfashion

Geklede broek + blazer = succesformule

Een powersuit blijft het goed doen op de werkvloer (én tijdens de uurtjes daarna). Kies voor een geklede broek in een neutrale kleur met bijpassende blazer (die je na de werkdag kan uitdoen). Voor je top of blouse mag je gerust voor een subtiele print of voor enkele leuke details kiezen: geschikt voor de werk-en dansvloer!

Show subtiel je benen met een kokerrok

Liever wat meer been laten zien? Een kokerrok staat classy én feestelijk. Combineer met een goed gesneden perfecto en fijn glittertruitje. Wie zei er ook alweer dat glitters not done waren tijdens de werkdag?

De perfecte afterwork jurk

Liever op veilig spelen? Een jurk met het nodige casual chic-gehalte is de perfecte optie voor een stijlvolle werkborrel. Kies voor een little black dress, een jurk met fijn kant of wikkeljurk (mét mouwen) die net boven of op je knie valt (korter is echt not done).

Met deze stijltips verberg je je buikje

© Tramontana

Onzeker over je buikje? Met de juiste kleding is camoufleren best eenvoudig. Van high-waist rokjes tot A-lijn bloesjes, met deze stijltips verberg je je buikje!

De juiste stof en kleur

Je buikje verbergen, begint bij het kiezen van de juiste stof. Kies voor items uit een soepele stof die losjes over je lichaam vallen, dikke stoffen vallen te stijf voor jouw figuur. Draag een donkere kleur in het onderste deel van je outfit, dat verslankt je buikje. Een donkere broek en een lichte blouse bijvoorbeeld doen wonderen voor jouw figuur!

Bang dat opvallende stukken jou niet zullen staan? Fout! Een asymmetrische top, ruches en plooien leiden de aandacht af van je probleemzone. Een grote print (kleine streepjes of stipjes zijn geen goed idee) geeft de optische illusie dat je buikje een stuk smaller is.

Welke items staan jou het mooist?

Zin om een jurkje te dragen? Kies voor een A-lijn model of wrap-dress, die leggen de focus op het smalste deel van je lichaam. Hallo zandloper-figuur! De perfecte blouse vertrekt opnieuw vanuit het A-lijn principe en eindigt net op je heupen.

Wat broeken en rokken betreft, kies je best voor een high-waist versie. Broeken en rokken met een hoge taille verbergen niet alleen je buikje, ze maken je benen ook optisch langer. Zei er iemand multitaskers? Laat je jasjes halverwege je buik eindigen (dat 'breekt' je buikje in twee waardoor het slanker lijkt) of kies voor een model dat net boven je knie eindigt. Goodbye onzekerheid!

 

Zo draag je je jeans feestdagen-proof

© LEVI'S

Geen zin om een strak glitterjurkje te dragen op oudjaar? Een jeans kan je minstens zo feestelijk stylen. In combinatie met een opvallende top of accessoires, zo draag je je jeans feestdagen-proof!

Kies de juiste jeansJammer genoeg is niet elke jeans feestdagen-proof. Een boyfriend-model is net iets te casual voor deze look. Een skinny jeans, bootcut of model met brede pijpen kunnen wél. Scheuren of een lichte wassing? Not done! Hoe simpeler je jeans, hoe makkelijker je hem feestelijk kan stijlen.

Tip: zorg ervoor dat je denim netjes gestreken is, dat toont meteen een stuk chiquer.

Less is (not always) more

Een jeans tijdens de feestdagen? Ja! Zorg er dan wel voor dat rest van je outfit genoeg opvalt. Kies voor een top of blouse die genoeg indruk maakt. Kant, pailletten, doorzichtige stof, drukke print of opvallende details? Ga gerust all the way. Een casual jeans kan zo’n stuk gebruiken.

Jeans versus accessoires

Bij de eindejaarsperiode horen… feestelijke accessoires! Geef je jeans een feestelijke update door de juiste schoenen te kiezen. Stilleto’s, pumps, enkellaarsjes… hakken zijn een must bij deze look. Die extra eyecatchers (glitters, metallic details of opvallende hak) op je schoenen zijn mooi meegenomen. Ook qua juwelen en tasjes hoef je niet bang te zijn dat je outfit too much is. Het contrast tussen casual en chic maakt het net spannend en 100% party-proof!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer