© bfs

Ramp op het nippertje vermeden: zandbak voorkomt dat stuurloze truck tankstation ramt

Een vrachtwagenchauffeur die onwel was geworden achter het stuur heeft zich vrijdagavond vastgereden vlak voor het tankstation op de E17 in Kruibeke. Een zandperk en aarden walletjes voorkwamen dat de truck te pletter reed tegen de benzinepompen.

Bert Foubert

Opschudding aan het Texaco-tankstation langs de E17 in de richting van Antwerpen. Een Nederlandse trucker was op de snelweg onwel geworden in zijn stuurcabine en kon nog net op tijd het parkeerterrein opdraaien. Daar werd het helemaal zwart voor zijn ogen en verloor hij de controle over zijn vrachtwagen. De truck ramde eerst een hoge boordsteen, reed daarna een verlichtingspaal omver en kwam uiteindelijk tot stilstand in het zand van een aarden wal. Er raakten geen andere wagens betrokken bij de crash.

“Gelukkig bleef de truck steken in het zand en was de schade daardoor beperkt”, merkte de verantwoordelijke van het parkeerterrein op. “Als de vrachtwagen was ingereden op de benzinepompen of het wegrestaurant, was de schade niet te overzien geweest. Net om dit soort ongevallen te vermijden werd de toegangsroute naar het tankstation en het restaurant aangelegd met bochten en aarden walletjes.”

Bloembollen

De vrachtwagen, die geladen was met enkele tientallen tonnen bloembollen, kwam tot stilstand op enkele meters van een rij geparkeerde auto's. De truck zat met zijn banden vast in het zand en moest door de brandweer losgeschept worden. Een takelfirma kwam ter plaatse om de vrachtwagen vervolgens uit het perk te trekken. Het parkeerterrein bleef tijdens de interventie van de hulpdiensten bereikbaar.

De vrachtwagenchauffeur zelf raakte uiteindelijk niet gewond. Hij kwam vrij snel na de botsing weer bij bewustzijn. Hij werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Daar mocht hij nog diezelfde avond opnieuw vertrekken. Hij boekte een overnachting in een hotel in Beveren en kwam de volgende ochtend zijn truck halen bij de takelaar. De vrachtwagen was door het ongeval maar licht beschadigd geraakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER