Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Bijdragen van vreemdelingen voor verblijfsaanvraag brachten verhoopte 10 miljoen euro op

De bijdragen die vreemdelingen moeten betalen om een verblijfsaanvraag in te dienen, hebben vorig jaar bijna 10 miljoen euro opgebracht. Dat meldt de bevoegde staatssecretaris Theo Francken (N-VA) op zijn blog. Die 10 miljoen euro is het bedrag waar de regering op mikte toen de bijdrage in maart omhoog ging.

16 reacties

  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Dit wil zeggen dat er ook minstens 25.000 aanvragen werden ingediend! Beangstigend...
  • Tim Peeters

    6 jaar geleden
    Goed idee. Mensen die vluchten van oorlog en uitzichtloze armoede, op zoek naar een menswaardig bestaan wat extra geld uit hun zakken kloppen. Misschien ineens de 10 miljoen storten aan de grote multinationals zodat het hogere management nog een extra optie op hun BMW 7 kan pakken. Van de besparingen op onze bejaarden en gehandicapten zijn ze toch al eens goed in het fornuis kunnen gaan eten.
  • David Vlaeminck

    6 jaar geleden
    10 miljoen delen door een gemiddeld bedrag van 250 euro omdat er veel zogenaamde gezinsherenigingen zijn, komt dan op ongeveer een 40000 migranten die hier jaarlijks binnenstromen zonder rekening te houden met de illegalen of mensen zonder humanitaire redenen... Waar gaan ze die mensen blijven huisvesten?
  • Straight on No way back

    6 jaar geleden
    is veel te weinig! Dat zou minimum €100.000 moeten bedragen anders zet je geen voet meer in Belgie binnen! Enkel op deze manieren krijgen we mensen over de vloer dit ons iets bijbrengen ivp een bende profiteurs waar ij moeten voor werken en 50% van ons loon moeten afdragen!
  • marc rooms

    6 jaar geleden
    Het kost ons wel een honderd voudige. Wie denkt dat die voor ons pensioen gaan zorgen gelooft echt nog in sinterklaas.