© AP

Ex-winnares zal door strijd over hoederecht van 1-jarige zoontje niet deelnemen aan Australian Open

Victoria Azarenka won de Australian Open in 2012 en 2013 maar heeft nu forfait gegeven voor de Australische Grandslam omdat ze verwikkeld zit in een vechtscheiding. In de strijd over het hoederecht van haar zoon durft de 28-jarige Wit-Russische nu Amerika niet te verlaten.

Azarenka beviel eind 2016 van haar kind Leo en maakte pas in juni van vorig jaar haar rentree op de tenniscourts. Op Wimbledon bereikte ze nog de achtste finales maar nadien kwam ze amper nog aan spelen en ondertussen is ze afgezakt naar plaats 210 op de WTA-wereldranglijst...

Ze had nu een wildcard gekregen voor de Australian Open maar liet aan toernooidirecteur Craig Tiley weten niet naar Australië te kunnen afreizen. De Australische Ajla Tomljanovic mag daarom aantreden voor eigen volk, de Australian Open vindt plaats van 15 tot 28 januari.

Victoria Azarenka mag deelnemen met wildcard op Australian Open

© AP

Victoria Azarenka doet in januari mee aan de Australian Open. De Wit-Russische tennisster, die het grandslamtoernooi in Melbourne in 2012 en 2013 won, krijgt van de organisatie een wildcard.

De 28-jarige Azarenka maakte in juni haar rentree in het WTA-circuit. Op Wimbledon ging ze in de vierde ronde onderuit tegen de Roemeense Simona Halep. Daarna speelde Azarenka niet meer omdat ze verwikkeld raakte in een rechtszaak met haar ex-man over de voogdij over haar in december 2016 geboren zoon. Zo ontbrak Azarenka op de US Open en in de finale van de Fed Cup, die Wit-Rusland van de Verenigde Staten verloor.

“De huidige situatie van Victoria is heel moeilijk voor haar en we hebben geprobeerd om alle mogelijke ondersteuning te bieden”, zegt Craig Tiley, toernooidirecteur van de Australian Open over de huidige nummer 210 van de wereld. “Als tweevoudig kampioen vinden wij dat ze recht heeft op een wildcard.”

Azarenka waardeert de uitnodiging. “Het is een moeilijk jaar geweest. Op deze manier kan ik 2018 positief beginnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer