Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Hoeveel uren werken leerkrachten nu echt? Crevits start grootschalig onderzoek

BinnenlandDe leerkrachten in Vlaanderen zullen vanaf volgende week kunnen deelnemen aan een grootschalig onderzoek dat een duidelijk beeld moet schetsen van de werkdruk in het onderwijs. De vakbonden roepen de leraren op om massaal deel te nemen aan Het Grote Tijdsonderzoek, dat wordt uitgevoerd in opdracht van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Het onderzoek kan een belangrijke rol spelen bij de onderhandelingen over het loopbaanpact.

68 reacties

  • Jacqueline Sels

    6 jaar geleden
    @Leo Vandevoorde: Ik geef 44 jaar les en verander jaarlijks toetsen en taken. @piet devlieger: 2018: 74 werkdagen vakantie, waarvan een deel gebruikt wordt voor taken buiten lesgeven. @iedereen: lesgeven is van een andere orde dan bureauwerk of arbeiderswerk. Al eens in een klas gestaan waar je een vak moet geven waar je niet voor gestudeerd hebt, waar pubers in zitten die het geen snars interesseert en de boel op stelten zetten, en dan nog lastige ouders in je nek?
  • Staaf De Slovere

    6 jaar geleden
    Leerkrachten maken elkaars kop zot. Massa hysterie. Om evenveel uren per kalenderjaar te werken zouden ze 11u per schooldag moeten werken. Maar zagen tegen elkaar hoe slecht ze het wel hebben.
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    Dat politiekers wereldvreemd zijn is geweten. Dat de minister nu onderzoek laat doen betekent dat de toeters en bellen eindelijk zijn gehoord. Er is dus nog hoop.
  • GERARD DE PELECIJN

    6 jaar geleden
    Het is ook een gevaarlijk beroep geworden door de jongeren en hun slimme ouders een dagelijkse kost, die het beter weten en hun allerlei overlastbelastingen die het onderwijs aan enige waarden doen verliezen!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er zijn steeds meer leerkrachten die dat dan ook doen, Marc Vinck. Iets anders zoeken. De meeste die beginnen laten het na enkele jaren afweten. En er zijn er steeds minder die zich geroepen voelen. De gevolgen moet men er dan maar bij nemen. Een verdere achteruitgang van het onderwijs en een vlucht van de betere krachten.