In Kapelle willen ze onder meer dat katten niet meer zomaar de tuin uit kunnen.
Volledig scherm
In Kapelle willen ze onder meer dat katten niet meer zomaar de tuin uit kunnen. © Henk Deleu

Opmerkelijk voorstel in Nederland: ophokplicht voor... katten want "een huisdier moet een huisdier zijn"

In Kapelle, een dorp in de Nederlandse provincie Zeeland, zijn ze de loslopende katten beu. En dus komt de partij SGP er met een opmerkelijk voorstel voor de komende verkiezingen. "Hou je poezen aan de lijn", klinkt het. "Een huisdier moet een huisdier zijn. Je houdt ze dus binnen of in je eigen tuin."

86 reacties

  • Christa Zuidema

    6 jaar geleden
    Haha wat een kattenhaters hier zeg.En katten vangen geen ratten?Haha die van mijn buren wel hoor en neemt hem ook netjes mee naar huis.Weet je wat je moet ophokken?Gillende en schreeuwende kinderen,mensen die katten dood rijden,en mensen die hun honden los hebben lopen.Katten horen buiten in de natuur,vogeltjes vangen,in bomen klimmen. Doe nu toch effe normaal.En schijten ze wel in je tuin dan is dat goede mest.
  • Violet Sawicki

    6 jaar geleden
    Volgens mij zijn er te veel mensen. Ik kan ook enkele ondoordachte uitspraken doen wat de mensheid betreft, maar als ik de reacties hier lees lijkt dat niet nodig. Ze spreken voor zich. Mensdom.
  • Han Johnny

    6 jaar geleden
    Katten kweken als konijnen, en zijn ook meestal de top van de voedselketen. Als ze niet wat ingeperkt worden krijg je situaties zoals in Azie, waar er hele eilanden vol katten zitten. Dat gezegd zijnde, mijn poezel is een binnenkat, en mag alleen onder streng toezicht naar buiten. Ze ligt toch liever voor de stoof.
  • Dick van Aggelen

    6 jaar geleden
    Wat wel waar is is dat katten de grootste moordenaars zijn van kleine wilde dieren. Men zou katten zoveel mogelijk moeten weghouden van natuur zowel in de stad als daarbuiten.
  • Lucas De groot

    6 jaar geleden
    Zolang ze maar uit mijne tuin blijven.Dat ze bij de buren gaan schijten maar hier niet.