Week na Nieuwjaar is BOB al vergeten: jonge bestuurder betrapt met 2,37 promille

© Archief Belga

Bij controles op alcohol en snelheid op de Franklin Rooseveltlaan en de Gustaaf Callierlaan zondagochtend bleken 12% van de bestuurders onder invloed achter het stuur te zitten. Een jonge bestuurder blies maar liefst 2,37 promille, en mocht zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen afgeven. Amper een week na Nieuwjaar blijken de goede voornemens al in de vuilnisbak gekieperd.

CMA

De Gentse politie vatte zondagochtend tussen 5.30 en 8.30 uur post op de Franklin Rooseveltlaan en de Gustaaf Callierlaan en controleerde er op alcohol in het verkeer en snelheid. 12% van de gecontroleerde bestuurders bleek onder invloed achter het stuur te zitten.

Al de betrapte bestuurders bliezen meer dan 0,78 promille, en vijf bestuurders mochten hun rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren. De hoofdvogel werd afgeschoten door een bestuurder die nog geen twee jaar zijn rijbewijs heeft, een zogenaamde jonge bestuurder. Die blies 2,37 promille én reed rond met een niet verzekerde en niet gekeurde wagen. Een andere bestuurder legde een positieve speekseltest af voor XTC en cannabis. Ook deze bestuurder moest zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren.

De Gentse politie betreurt de hoge waarden, en merkt op dat de goede voornemens amper een week na Nieuwjaar al weg lijken te zijn. Op nieuwjaardag bleek bij controles immers 99% van de bestuurders BOB te zijn en veilig achter het stuur te zitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen