Jeugdhuis Hob Nob in Brasschaat.
Volledig scherm
Jeugdhuis Hob Nob in Brasschaat. © Google Street View

Opgepakte jongeren beschuldigen Brasschaatse agenten van racisme

In Brasschaat zijn afgelopen weekend twee minderjarigen opgepakt na een vechtpartij aan jeugdhuis Hob Nob. Enkele agenten van de lokale politie raakten tijdens de interventie gewond, maar de minderjarigen beschuldigen de agenten in Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad dan weer van racistisch en gewelddadig gedrag. Volgens de gemeente zal daarom een onafhankelijk onderzoek gevraagd worden naar het optreden van de politie.

55 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Waarom mocht mijn reactie hier niet verschijnen? Terwijl ik als enige hier de juiste toedracht van de feiten belichtte? Dit was een onschuldige Sweet Sixteen-party van 2 meisjes, en het waren twee dronken "agenten in burger" die als eersten enkele jongens die buiten stonden, geprovoceerd hebben met o.a. uitspraken als "bruine, ga terug naar je land". Hopelijk veegt Jambon dit niét onder de mat!
  • jaen court

    6 jaar geleden
    Bij mama op papa moet je dus ook niet aan te bellen voor deze criminelen enkel in de portemonnee kun je die pakken. Zal gauw gedaan zijn.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Ging men niet strenger straffen voor agressie tegen agenten ?Of is het andersom,strengere straffen voor agenten die crapuul een slag uitdelen ?
  • Daniel Wouters

    6 jaar geleden
    Spijtig dat Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad zich laten gebruiken,door deze mensen,als men echt veiligheid wil zal men in de eerste plaats politie moeten vertrouwen,na de honderdduizenden beschuldiging voor racisme zouden deze kranten beter moeten weten.
  • JOZEF VAN RAEMDONCK

    6 jaar geleden
    Wie betaald de politie? Juist, de werkende Belg