© Familie

Duidelijkheid in ‘Familie’: dit is er écht met Guido gebeurd

Spanning alom in de VTM-soap ‘Familie’. Amélie had donderdag de stoffelijke resten van Guido Van den Bossche laten opgraven om een DNA-staal te laten afnemen. Alleen was er een klein probleem: de kist bleek leeg. Maandag kwamen we te weten hoe de vork in de steel zit - en of Guido Van den Bossche senior nog in leven is.

ehu

In de aflevering van maandag werd duidelijk dat Guido wel degelijk dood is. Het kwam tot een spannende confrontatie tussen begrafenisondernemer De Gendt en Peter en Amélie. Daarbij bekende De Gendt dat Véronique en haar ex Herwig Verleyen hem destijds een grote som geld hadden geboden om het lijk van Guido Van den Bossche te cremeren in plaats van te begraven. Ze deden dat achter de rug van de familie om, waardoor de begrafenis toch moest doorgaan - met een lege kist.

© VTM

Met deze verklaring van De Gendt hebben de ‘Familie’-kijkers alvast een antwoord op de vraag of Guido Van den Bossche leeft of niet: de terugkeer van Karel Deruwe naar ‘Familie’ was eenmalig en Jan hallucineerde toen hij zijn broer plots aan zijn ziekenbed zag staan. Waarom Veronique de begrafenisondernemer omkocht om het lichaam te laten cremeren, is voorlopig nog een raadsel.

Dan toch gecremeerd

Dat het personage Guido Van den Bossche 18 jaar geleden dan toch werd gecremeerd, is opmerkelijk: eerder hadden enkele fans een overlijdensbericht opgediept waaruit bleek dat Guido gecremeerd en niet begraven werd, zoals de scène met de opgraving van zijn kist deed uitschijnen. Het foutje maakt alleszins dat De Gendt de doodsbrieven achttien jaar later niet hoeft te herdrukken.

© VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER