belga
Volledig scherm
© belga

Leger blaast reserve nieuw leven in

BinnenlandHet leger heeft een reeks stappen ondernomen om de reserve nieuw leven in te blazen en het professionalisme van de manschappen op te krikken. De reserve moet versterking bieden aan de eenheden op missie, vooral in België, maar hier en daar ook in het buitenland.

6 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Begrijp helemaal niet dat leger word gevraagd om in straten rond te lopen.Belgie telt zomaar even 48000 politieagenten ,op 220 burgers ene,in Duitsland 210000 op 490 burgers ene,we zitten quasi met een dubbel aan agenten in vergelijk met bevolking en nog krijgt men het niet gebakken .
  • Michaël Van Gansbeke

    6 jaar geleden
    Voor de binnenlandse veiligheid. Dat zet tot denken.
  • Jean Schoups

    6 jaar geleden
    Kort samengevat, rekrutering om meer personeel te hebben om te patrouilleren samen met de politie omdat de politie hun rekrutering mankt loopt. Maneuver is wel doorzichtig en zal niet veel opbrengen!
  • Max Swinnen

    6 jaar geleden
    Terug de legerdienst invoeren zou veel beter zijn De jongeren terug leren wat respect en discipline is en voor iedereen zelf die met dubbele nationaliteit !!!! Die zeker
  • Karel Destomme

    6 jaar geleden
    Actieve, verplichte legerdienst zorgt ook voor reservisten. Nagenoeg gratis en ook kwaliteitsvol : reserveofficier.
  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. POLITIEKE ANALYSE. “Waarom Conner Rousseau vooral enthousiaste senioren opzoekt”
    PREMIUM
    12

    POLITIEKE ANALYSE. “Waarom Conner Rousseau vooral enthousias­te senioren opzoekt”

    Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: waarom Conner Rousseau dezer dagen optrekt met zilvergrijze socialistische militanten en niet met jonge kiezers. “Het publiek dat u ademloos naar hem ziet luisteren, is helemaal niet het doelpubliek. Het doel zijn de camera’s en journalisten die als rondreizende handelaars in nieuws en beeld met de karavaan meereizen.”