© VILA

Zo combineer je een trui met een rok

Het is een (mode)fabeltje dat elke rok bij een oversized trui past. Van minirokje tot strakke kokerrok, deze trui past het best bij jouw rok!

cityfashion

Hoge taille? Korte trui!Een rok met hoge taille doet al wonderen voor je figuur, dus waarom je taille niet extra in de verf zetten? Een strakke kokerrok heeft de perfecte snit voor een cropped sweater. Liever een langere trui? Een dun geweven truitje (dat je in je rok steekt) komt perfect tot z’n recht met een hoge taille-rok!

De juiste lijnen voor een midi-rok

Of je nu kiest voor een A-lijn of recht model, een rok op of onder je knie combineer je best met een rechte trui. Een coltrui of v-hals maakt je look wat spannender! Niet te los, niet te strak…Denk aan het sleutelwoord ‘recht’ en er kan weinig misgaan met je look.

Je minirok in balans

Een sexy minirokje heeft een gezonde dosis evenwicht nodig. Je benen staan al volop in de kijker, dus kies voor een iets hoger gesloten bovenstuk. Combineer je korte exemplaar dus met een oversized trui of sportieve sweater! Wel even opletten dat je XL-trui niet over je rokje valt.

Met deze stijltips verberg je je buikje

© Tramontana

Onzeker over je buikje? Met de juiste kleding is camoufleren best eenvoudig. Van high-waist rokjes tot A-lijn bloesjes, met deze stijltips verberg je je buikje!

De juiste stof en kleur

Je buikje verbergen, begint bij het kiezen van de juiste stof. Kies voor items uit een soepele stof die losjes over je lichaam vallen, dikke stoffen vallen te stijf voor jouw figuur. Draag een donkere kleur in het onderste deel van je outfit, dat verslankt je buikje. Een donkere broek en een lichte blouse bijvoorbeeld doen wonderen voor jouw figuur!

Bang dat opvallende stukken jou niet zullen staan? Fout! Een asymmetrische top, ruches en plooien leiden de aandacht af van je probleemzone. Een grote print (kleine streepjes of stipjes zijn geen goed idee) geeft de optische illusie dat je buikje een stuk smaller is.

Welke items staan jou het mooist?

Zin om een jurkje te dragen? Kies voor een A-lijn model of wrap-dress, die leggen de focus op het smalste deel van je lichaam. Hallo zandloper-figuur! De perfecte blouse vertrekt opnieuw vanuit het A-lijn principe en eindigt net op je heupen.

Wat broeken en rokken betreft, kies je best voor een high-waist versie. Broeken en rokken met een hoge taille verbergen niet alleen je buikje, ze maken je benen ook optisch langer. Zei er iemand multitaskers? Laat je jasjes halverwege je buik eindigen (dat 'breekt' je buikje in twee waardoor het slanker lijkt) of kies voor een model dat net boven je knie eindigt. Goodbye onzekerheid!

 

Dit is de juiste roklengte voor jouw benen

© Comma

Van mini tot maxi, het aanbod rokjes is eindeloos. Maar wat staat jou nu het mooist? Dit is de juiste roklengte voor jouw benen!

Lange of korte benen? Leve de midi-lengte!

Gezegend met lange, slanke benen? Lucky you! Toch staan sommige roklengtes je beter dan anderen. Een iets kortere rok (zo’n 2,5 cm boven de knie is perfect) laat je benen mooi uitkomen zonder dat het té wordt. Een midi-lengte (strak of los rond je benen) brengt meer proportie in je lichaam.

Iets kortere benen? Een korte rok (zo’n 4 cm boven je knie) die stevig in je taille zit maakt je benen optisch een stuk langer. Mini niks voor jou? Bedankt de modegoden voor een midi-model dat losjes tot het midden van je knie valt. Hallo lange benen!

De ideale roklengte? Bepaal je zwaarste punt

Dames met stevige benen staan het mooist met een midi-model (een elegante A-lijn bijvoorbeeld) dat halverwege je kuiten eindigt. Zo verberg je het zwaarste punt van je benen en leg je de focus op het gedeelte nét boven je enkels. Wie zei er dat enkel minirokjes sexy zijn?

Ligt je zwaarste punt rond je heupen en heb je iets smallere benen? Een A-lijn (bijna elke vrouw haar beste vriend) tot op de knie leidt de aandacht af van je heupen en zet je slanke benen in de kijker. Ook lange maxi-rokken (al dan niet met split) doen wonderen voor jouw figuur.

Tip: je benen optisch slanker én langer maken? Draag dan een subtiele hak onder je rok. Te hoge hakken doen afbreuk aan je classy outfit.

Zo draag je knielaarzen in stijl

© Laura Bellariva

Een schoenentrend die comfortabel, elegant én warm is? Yes please! Een paar stijlvolle knielaarzen mag dit najaar niet in je garderobe ontbreken. Hoe je ze stijlvol draagt, dat lees je hier.

Je knielaarzen combineren

Knielaarzen zijn loeisexy op zich, dus zorg voor een goede balans tussen ‘sexy’ en ‘braaf’. Als je ze combineert met een rechte of zwierige jurk zonder decolleté kunnen ze net heel stijlvol zijn. Met een ruime, wollen mantel of cardigan zal je zien dat ze wonderen doen voor je benen!

Een skinny jeans met een oversized trui of hooggesloten blouse zorgt dan weer voor wat extra volume bovenaan, wat je strakke laarzen balanceert. Korte vestjes en strakke tops laat je tot slot beter links liggen als je het stijlvol wilt houden.

De knielaars zélf

Het materiaal van je knielaars kan voor een heel ander beeld zorgen. Suède of (mat) leer staat veel stijlvoller dan glanzende materialen als lakleer. Met zwarte knielaarzen speel je op safe, maar waarom geen taupe, blauw of bruin paar? Of je nu kiest voor hakken of een platte zool, zorg ervoor dat je knielaarzen perfect passen om het “drie musketiers”-effect te vermijden. Niet te los, maar ook zeker niet te spannend!

Wil je een panty dragen? Kies dan voor een semi-opaque panty, een blikdicht exemplaar doet het sexy effect van je knielaarzen teniet en een volledig transparante panty maakt het dan weer iets té sexy.

Tip: wist je dat een schoenmaker wonderen kan verrichten om je knielaarzen beter te doen aansluiten? Bij de meeste schoenmakers kun je terecht om je laars te laten versmallen én verbreden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer