The Weeknd
Volledig scherm
The Weeknd © REUTERS

The Weeknd verbreekt banden met H&M na racistische campagne, winkelketen biedt excuses aan

CelebritiesThe Weekend zet zijn samenwerking met H&M stop na het opduiken van een racistische campagne. "Ik ben erg geschrokken van deze foto," laat de rapper weten. "Ik zal alle professionele banden met het merk verbreken." Inmiddels heeft H&M zijn excuses aangeboden.

8 reacties

  • Marc Vlecken

    6 jaar geleden
    Moeilijke zaak. Als het een blank kindje was, had er inderdaad geen haan naar gekraaid. Maar als het een zwart kindje is, maakt men al vlug de associatie met racisme, ook al is dat in dit geval zeer waarschijnlijk onbedoeld door H&M. De ironie van de zaak is natuurlijk dat net doordat deze rapper de aandacht op deze foto vestigt, men net die associatie maakt en opnieuw zal maken. Een soort self-fulfilling prophecy dus.
  • gunther Miechielssens

    6 jaar geleden
    Waarom zijn het weer de politiek correcten die een link leggen tussen zwarten en de jungle. Vond dit gewoon een coole sweater ongeacht er een blank, een zwart, een geel of rood kind in zit. Net die correctheid maakt mensen racistisch. Alles wordt tegenwoordig aangevallen...
  • benny vandersanden

    6 jaar geleden
    Als The Weeknd die trui niets vindt moet hij ze niet kopen eh. Het is pas discriminerend als je vind dat een bepaalde bevolkingsgroep een trui niet mag dragen door hun uiterlijke kenmerken dus in se is The Weeknd hier de echte racist!
  • Solange Declerck

    6 jaar geleden
    Hoe is dit nog mogelijk in 2018? Groot gelijk dat hij er niets meer mee te maken wil hebben
  • J. H.

    6 jaar geleden
    Had het blanke kindje die trui aan gehad was er geen probleem. Ook wel discriminatie dat het zwarte kindje die trui niet mag dragen. Begint dit niet allemaal een beetje absurd te worden...