© Shutterstock

Koppel mag huwelijkscadeau pas openen na eerste ruzie, negen jaar later is het zover

Brandon en Kathy Gunn uit Michigan zijn al negen jaar getrouwd, maar hun huwelijkscadeau van tante Alison bleef tot voor kort ongeopend. Aan de doos hing een briefje met een bijzondere boodschap: “Open me niet tot jullie eerste ruzie een feit is.” Vorige week hebben de twee het geschenk eindelijk uitgepakt.

vwh

Het koppel nam de tekst serieus en telkens ze in de voorbije negen jaar een discussie hadden, dachten ze eraan om de doos te openen. “Er zijn veel discussies en onenigheden geweest. Er waren zelfs momenten waarop we het allebei wilden opgeven, maar we hebben de doos nooit geopend. We waren te koppig en te vastberaden om elk twistpunt uit te praten opdat we de doos ongemoeid konden laten staan. Het geschenk hielp ons om ruzies te evalueren en te beoordelen op ernst”, schrijft Kathy op de Facebook-pagina Love What Matters.

“Ik denk eerlijk gezegd dat we het openen van het pakje allebei vermeden omdat het zou symboliseren dat we hadden gefaald”, voegt ze eraan toe. Een paar weken geleden was het koppel aan het brainstormen over een trouwcadeau voor een ander paar. Ze maakten helemaal geen ruzie, maar besloten samen wel dat het geschenk van tante Alison nu wel lang genoeg op hen stond te wachten en openden het.

© Facebook

Daarin vonden ze twee briefjes en enkele spullen voor in bad. Niets meer, niets minder. Op Kathy’s briefje stond dat ze een pizza moest bestellen en een bad moest laten vollopen. Tante Alison schreef aan Brandon dat hij een boeket bloemen en een fles wijn moest gaan kopen.

“Negen jaar lang lag die doos in verschillende kasten stof te verzamelen en toch heeft ze ons iets geleerd over verdraagzaamheid, begrip, compromissen sluiten en geduld met elkaar. Ons huwelijk werd sterker en we werden beste vrienden, teamgenoten. Vandaag openden we de doos en besefte ik plots dat er geen tools in zaten om ons sterk te houden als koppel, maar dat die kracht de voorbije jaren alleen uit onszelf is gekomen”, schreef de vrouw.

De Facebook-post is intussen al meer dan 16.000 keer geliket en meer dan 2.000 keer gedeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer