© AP

Slachtoffer dat aanval met zuur overleefde maakt debuut als model

De Indische Reshma Banoo Quereshi, die twee jaar geleden het slachtoffer van een aanval met zoutzuur, heeft tijdens New Yorkse modeweek haar debuut als model gemaakt. De 19-jarige vrouw flaneerde twee keer over de catwalk.

vwh

Reshma was donderdag te zien tijdens het defilé van de Indische ontwerpster Archana Kochhar. De jonge vrouw droeg een lange witte jurk met etnische borduursels en een subtiel zilverkleurig haaraccessoire. Later volgde nog een tweede defilé voor Vaishali Couture.

© AP

“Over de catwalk wandelen was zo belangrijk voor mij omdat er in India veel meisjes zijn die, net als ik, een zuuraanval hebben overleefd. Dit zal hen moed geven. Het zal ook mensen die anderen beoordelen op basis van hun uiterlijk aantonen dat je ‘een boek niet hoeft te beoordelen op basis van de kaft’. Bekijk iedereen op dezelfde manier”, zei Reshma in een reactie aan de Associated Press.

© AP

De schoonbroer van Reshma heeft haar twee jaar aangevallen met zoutzuur en sindsdien heeft ze verschillende littekens op haar lichaam en in haar gezicht. Kort na het gruwelijke incident ging Reshma samenwerken met Make Love Not Scars, een Indisch initiatief dat slachtoffers van zuuraanvallen steunt. Intussen is ze het gezicht van de organisatie en kreeg ze de mogelijkheid om model te zijn in New York.

.

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer