Turks president Recep Tayyip Erdogan kondigde zijn strategie vandaag aan tegenover leden van zijn AK-partij in het parlement.
Volledig scherm
Turks president Recep Tayyip Erdogan kondigde zijn strategie vandaag aan tegenover leden van zijn AK-partij in het parlement. © REUTERS

Turkije breidt militaire aanwezigheid in Syrië uit, conflict met VS dreigt

Turkije zet zijn militaire operatie in het noorden van Syrië, Euphrates Shield, voort. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vandaag aan leden van zijn AK-partij in het parlement gezegd. Ankara startte in augustus 2016 met dit militaire optreden dat officieel gericht is tegen "terroristen" in Noord-Syrië om de Turkse grenzen te beveiligen. De operatie wordt zelfs uitgebreid tot twee geostrategisch belangrijke, door Koerdische peshmerga's beheerste steden: Afrin en Manbij. 

16 reacties

  • jason denayer

    6 jaar geleden
    Mensen vergelijk turkije niet met irak of syrie !! Turkije is NIET arm en het leger is heel professioneel heeft 3miljoen soldaten waarvan 10.000 special forces die leiden zelfs navo soldaten op!! Ik wil ook niet dat er oorlog komt maar soms kan het niet anders!! Ik blijf het zeggen laat iedereen met rust en respecteer elkaar dan zal er pas vrede komen !!
  • Sinan Ozcelik

    6 jaar geleden
    @hedwig jacops nog nooit naar Turkije geweest zeker.Turkse bevolking verhongeren dat heb je in droom gezien zeker. Ge weet zeker niet hoeveel miljoenen tonnen aan voedsel van Turkije naar eu worden verkocht.let op dat je zelf niet verhongert als je geen voedsel krijgt van turkije. Wat heb je in belgie ? Een appel en een peer en een patat
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    En Eurapa zorgt schaamteloos voor een vlotte en zeer winstgevende wapenhandel in een nieuw confilct. De mensensmokkelaars gaan weer gouden tijden tegemoet. Na twee wereldoorlogen doen we rustig verder.
  • Daniel Meuleman

    6 jaar geleden
    Gooi Turkije uit de NATO.
  • Dirk Brusselaers

    6 jaar geleden
    Heeft mevrouw Merkel terug toenadering gezocht om tot de orde van de dag te komen en de leveringen van leopards te hervatten? Was daar ook juist geen Franse colporteur in jachtvliegtuigen aan de deur geweest. Eerste tekenen van Europese lente. De deur aan deur verkopers zijn terug op pad. Binnen 10 jaar kan Erdogan de Koerdische genocide verontwaardigd ontkennen en Europa diplomaties de andere kant uitkijken.