12.000 euro boete voor poederlakker zonder vergunning

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 38-jarige man uit Peer bij verstek veroordeeld tot een effectieve boete van 12.000 euro omdat hij zonder de nodige vergunning een poederlakkerij runde.

Hij deed zijn activiteiten in een varkensstal. Daarnaast had hij allerlei afval gedumpt op zijn terrein aan de Populierenstraat in Peer. De man kreeg een exploitatieverbod opgelegd. Hij moet binnen de vier maanden alle afval opruimen, zo niet moet hij een dwangsom van 125 euro per dag vertraging betalen. Op 27 september 2016 werden de inbreuken vastgesteld.

De politie Kempenland deed de nodige vaststellingen. Hij had allerlei afval gedumpt, zoals een ton koelvloeistof, houten paletten, gastonnen, isolatiemateriaal, elektrische toestellen, een boot en een zwembad. In een voormalige varkensstal was hij als poederlakker aan de slag zonder dat hij de meldingsplicht was nagekomen.

Gedurende een jaar moet hij de lakkerij sluiten, anders wacht hem een dwangsom van 125 euro per dag. Ondanks duidelijke waarschuwingen bleef hij zijn illegale lakkerij runnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen