Arbeidsauditeur vindt beweerde pesterijen door generaal Buchsenschmidt “aannemelijk”

© afp

Volgens de Brusselse arbeidsauditeur zijn er voldoende redenen om aan te nemen dat generaal-op-rust Guy Buchsenschmidt zich wel degelijk schuldig heeft gemaakt aan pesterijen tegenover een aantal van zijn ondergeschikten. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van Buchsenschmidts beweerde slachtoffers, meester Carine Flamend. “De arbeidsauditeur vraagt vooral dat wij antwoorden op een aantal vragen en opmerkingen”, nuanceert de advocaat van de oud-generaal.

LEES OOK. Buchsenschmidt betwist pesterijen: “Het waren vooral de vrouwen die ruzieden”

Generaal Buchsenschmidt verscheen begin december voor de Brusselse arbeidsrechtbank. Drie officieren die tussen 2013 en 2015 onder hem hadden gediend in het Eurocorps in Straatsburg beschuldigden hem er van dat hij hen gepest had, en verweten Defensie dat het niet tegen die pesterijen was opgetreden. De drie officieren eisten een schadevergoeding van zes maanden brutoloon.

De advocaat van de generaal en van Defensie voerde aan dat er van pesterijen geen sprake was.

“In zijn advies schrijft de arbeidsauditeur echter dat wij voldoende aannemelijk maken dat er sprake was van pesterijen en dat de tegenpartij er niet in slaagt dat te ontkrachten”, zegt meester Flamend. “De arbeidsauditeur adviseert om onze eis ontvankelijk en gegrond te verklaren en de tegeneis van generaal Buchsenschmidt weliswaar ontvankelijk maar niet gegrond te verklaren.”

“We gaan dit advies grondig analyseren en erop antwoorden”, zegt meester Patrick Jacobs, de advocaat van oud-generaal Buchsenschmidt en Defensie. “Het is ook voorbarig om te zeggen dat het advies van de auditeur bepalend zal zijn. De auditeur formuleert een aantal vragen en opmerkingen waarop we nu zo goed mogelijk zullen antwoorden.”

De verdediging blijft erbij dat er van pesterijen geen sprake was: “Het is nooit de bedoeling geweest om te pesten, wel om een einde te maken aan een aantal wantoestanden.”

Het vonnis valt op 16 februari.

LEES OOK (+). Hoe een ruzie tussen hun vrouwen drie officieren en een topgeneraal voor de rechtbank brengt. Een verhaal over bedreigingen, overplaatsingen, avances en pesterijen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen