© SaRe

Antwerpse politie rolt twee cannabisplantages op

De Lokale Politie Antwerpen heeft het afgelopen weekend twee cannabisplantages opgerold. Vijf verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

JaTi

Op basis van informatie van het wijkteam regio Zuid trof de drugsrecherche zaterdag een cannabisplantage aan in de De Bosschaertstraat. Het snelle responsteam kwam ter plaatse. In het pand werden zo’n duizend planten en dertien kilogram geoogste cannabis aangetroffen. “De volledige uitrusting van de plantage en het voertuig van de verdachten werden in beslag genomen”, zegt de politie. Drie mannen van Nederlandse origine werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Een tweede plantage werd ontdekt in de nasleep van een Wodca-actie op de Plantin en Moretuslei op zaterdagavond. “De verkeerspolitie controleerde tijdens de actie een camionette die een sterke cannabisgeur verspreidde. Bij nazicht van het voertuig bleek de bodem bezaaid met zand en kleine cannabisresten. Eén van de inzittenden was bovendien gekend voor drugsfeiten. Op basis van de vaststellingen van de verkeerspolitie voerde het wijkteam regio Centrum drie huiszoekingen uit. Op één van de adressen werd een cannabisplantage ontdekt”, klinkt het.

De twee verdachten werden voorgeleid.

© SaRe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER