Foto Van den Houte
Volledig scherm
© Foto Van den Houte

Binnenkort overal Vlaamse deelfietsen?Vlaanderen wil Blue Bikes van NMBS overnemen

Vlaanderen wil graag de Blue Bikes, de deelfietsen van de NMBS, binnenhalen. Dat bevestigde minister van Mobiliteit Ben Weyts vandaag in het Vlaams parlement. Het systeem kreeg onder NMBS-hoede af te rekenen met grote malversaties, volgens Weyts.

13 reacties

  • james vroman

    6 jaar geleden
    allemaal heel nobel maar vlaanderen is geen fietsland ..iemand die zijn auto laat staan voor de fiets is een idealist en zo dik zijn die hier niet gezaaid ...ook de infrastructuur is niet aangepast zoals in echte fietslanden ..
  • Dhondt Geert

    6 jaar geleden
    Waarom mocht de waarheid over die fietsen niet geplaatst worden?Het zijn zware fietsen,de banden achteraan slepen tegen het frame bij het kleinste slagje in het wiel en probeer maar eens op een eenvoudige manier de achterband te vervangen.Dat noem ik dus een kat in een zak kopen,waarom interesseert het niemand of dit wel een verantwoorde aankoop is?
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    @Jan Van Rompaey die fietsers betalen meestal zoveel als u, alleen ze gebruiken de accommodaties voor auto's minder omdat hun auto in de garage blijft en dus zou u meer moeten betalen en fietsers minder.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    En goed een bericht verder: Deelfietsdienst in Brussel houdt ermee op: “We kunnen het vandalisme niet meer aan” Hebben ze al bedacht hoe ze de kostenpost vandalisme gaan onderhouden? Kunnen ze niet beter geld steken in betere/veiliger fietspaden? Dan pak ik m'n vouwfiets wel mee in de trein
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Weyts springt weeral in de al gegraven put. Blijf de werkende loontrekkenden en gepensioneerden maar verder pluimen. Stop nu eens jullie hoogmoed en waanzin. En laat de fietser taks betalen zoals de autogebruikers. Dat zou tenminste fair zijn. Maar dat is ver te zoeken bij deze regering.