© BoBe

Boodschappen doen, zwemmen, sporten met personal coach... op het werk: "Win-winsituatie"

De werknemers van de Hasseltse Corda Campus konden al naar de barbier of hun geldzaken regelen in het KBC-bankkantoor op de Corda Plaza. Vanaf woensdag kunnen ze ook hun boodschappen oppikken in het eerste afhaalpunt van Carrefour Drive op een bedrijvencampus. “Als je voor 11 uur bestelt, staan je boodschappen diezelfde dag nog tussen 16 en 19 uur klaar”, zegt woordvoerster van Corda Campus Goele Lemmens.

Hanne De Belie

Steeds meer bedrijven zetten in op extra services voor de werknemers, om de work-life-balance te optimaliseren. Zo regelt Carglass in Hasselt kinderopvang tijdens de zomer, heeft onder meer PXL een pakjesservice en zorgt Encon in Bilzen voor vers brood (zie onder).

De Hasseltse Corda Campus gaat nog een stap verder. Vanaf woensdag levert supermarktketen Carrefour in een nieuw afhaalpunt op de campus waar 200 innovatiebedrijven met 3000 werknemers gevestigd zijn. “Er was vraag naar een soort supermarkt op de campus”, zegt communicatieverantwoordelijke Goele Lemmens. “Een winkeltje openen was niet erg high tech. Het assortiment zou dan ook beperkt zijn. Daarom hebben we aan Carrefour de vraag gesteld om met een pop-up afhaalpunt te starten. Ze stonden er heel erg voor open. Via een link kunnen de werknemers kiezen uit een assortiment van 15.000 verschillende producten. Deze worden op maandag, woensdag en vrijdag geleverd. We hebben rekken, koelkasten en diepvriezers voorzien. Er zijn winkelkarretjes en een parkeerplaats voor de auto, zodat je niet moeten sleuren met de boodschappen. Als de melk thuis op is en je bestelt voor 11 uur, kan je na het werk de melk ophalen. Maar je kan evengoed je volledige boodschappen via deze service doen. Werkt het, dan blijft de service en kunnen we het aantal dagen nog uitbreiden.”

Online bestellen

Volgens Carrefour heeft de consument zijn manier van boodschappen doen, aangepast. “Voor jonge mensen, jonge gezinnen is het moeilijk om een goede work-life-balance te vinden”, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve. “Als ze dan ook nog eens boodschappen moeten gaan doen, is er helemaal geen tijd meer over. Online bestellen zit in hun genen. Ze kunnen hun boodschappen afhalen in de winkel of ze kunnen aan huis geleverd worden. Het is nog interessanter als we al die boodschappen samen kunnen leveren aan een groot bedrijf of op een groot bedrijventerrein. De prijs van de producten is hetzelfde als in de winkel. Omdat dit een grote klant is, vragen ook geen extra leveringskosten.

Corda Campus is de eerste bedrijvencampus waar we dit doen. Sinds twee jaar werken we ook samen met VRT en RTBF volgens een soortgelijk principe. Daar werkt het. Al denk ik dat het op de Corda Campus nog beter zal gaan, aangezien er een zeer e-minded publiek werkt.”