Migranten arriveren in Tripoli nadat ze door de Libische kustwacht gered zijn.
Volledig scherm
Migranten arriveren in Tripoli nadat ze door de Libische kustwacht gered zijn. © REUTERS

Honderd migranten vermist in Middellandse Zee

Negentig à honderd migranten zijn vermist in de Middellandse Zee nadat hun bootje schipbreuk heeft geleden voor de Libische kust. Dat zei de Libische marine gisterenavond op basis van verklaringen van overlevenden.

7 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ze laten de mensensmokkelaars hun gang gaan, die investeren hun geld waarschijnlijk in luxe resorts in arme landen, resorts die vooral geboekt worden door de omhooggevallen der aarde. Waar de coke s'morgens bij koffie geserveerd wordt. Die denken als ze gaan paraderen in de ontwikkelingslanden tussen de armen met hun Delvaux sacoche dat de problemen voor die mensen zijn opgelost, daarna gaan ze zich ontspannen in de luxe resorts, we hebben ons ingezet zeggen ze dan en de cheque ligt klaar.
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    breng de NGO's voor de rechter wegens medeschuldig aan deze waanzin. OCMW EU is gesloten wegens failliet.
  • Straight on No way back

    6 jaar geleden
    Waren ze niet vertrokken, waren ze nu niet vermist! Wanneer zal er eens opgetreden worden aan de bron? Wanneer zullen ze eens die criminelen die de mensen de dood injagen aanpakken? Shale on you europe
  • Raul Marqués da silva

    6 jaar geleden
    Is dat nog steeds stop gezet! Ze gingen toch de producent en verkoper van die mega rubberen boten aanpakken? Probeer maar eens zo'n boot te kopen! En vooral in die landen is het gemakkelijk te vinden! Weeral veel woorden maar geen daden? Zet er een reporter erop om dat te onderzoeken.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Na zoveel incidenten op zee en zoveel problemen met mensensmokkelaars, die de rijkere bevolking naar het westen probeert te smokkelen, zijn ze nog niet geleerd.