"De procedure duurt te lang, waardoor kandidaten teleurgesteld afhaken", zegt de politievakbond over de mankende rekrutering.
Volledig scherm
"De procedure duurt te lang, waardoor kandidaten teleurgesteld afhaken", zegt de politievakbond over de mankende rekrutering. © Photonews

Politie schreeuwt om nieuwe krachten, maar rekrutering loopt mank

Terwijl de politie al jaren schreeuwt om extra manschappen, loopt de rekrutering mank. "De procedure duurt te lang, waardoor kandidaten teleurgesteld afhaken", klinkt het bij de politievakbond en de politie in Het Nieuwsblad.

38 reacties

  • Pascal De Rijcke

    6 jaar geleden
    De persoonlijkheidstesten moeten dan wel eerst opgenomen worden door goed opgeleide en bekwame personeel, want een kennis van mij heeft 2 keer de testen gedaan en heeft verschillende resultaten gekregen ?!!
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Hopelijk blijven de psychische proeven even belangrijk (of belangrijker) zoals voorheen. Er zijn al te veel agenten die samenwerken met criminelen, drugbendes en/of racist zijn.
  • Remi Kastaar

    6 jaar geleden
    Goed zot zijn, politie man / vrouw te worden! de pispaal van de maatschappij! en wereldvreemde rechters die niks doen met uw werk!
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    En maar studies bestellen ! De consultans ( meestal dik bevriende soort genoten ) genieten ervan . Is er dan geen kennis in hun huisje ? Jambon ( heps voor de vlaamse vrienden ) zal het wel oplossen , nietwaar NVA volgers ?
  • guy perain

    6 jaar geleden
    Studies, studies en nog eens studies!! Het enige wat er in dit land nog in overvloed gedaan kan worden!! En dan moet je zien wie er met zulke studies bezig is!! Het enige wat er mank loopt is dat die mensen niet eens hun job MOGEN doen!! Mensen die opgepakt worden zijn meestal mensen die iets misdaan hebben...bekritiseer dan niet de politie!! Wees blij dat ze er zijn!!