Onbekende spant ijzeren draad over looppiste, Natuurpunt dient meteen klacht in

© hns

Op de Finse piste in Averbode werd afgelopen weekend door een kwaadwillige geest een ijzerdraad gespannen. Een wandelaar ontdekte de draad per toeval. Natuurpunt wil niet wachten tot alle feiten duidelijk zijn en dient klacht in tegen onbekenden.

hns

De foto van een staaldraad die over het parcours van de Finse piste in Averbode gespannen was, veroorzaakt heel wat beroering op Facebook. Een wandelaar ontdekte de valstrik zondagavond gelukkig op tijd zodat niemand er over kon vallen. “Draad was afkomstig van de haag op de parking. Aan de paardentrailer parking ontbrak heel stuk en was paaltje afgebroken”, klonk het. “Duidelijk moedwillig gedaan. Er was net een kindje aan het lopen dat gelukkig de kleine lus liep”.

Er reageerden een paar mensen die dezelfde dag nog op de piste gelopen hadden. De feiten moeten dus effectief zeer recent gepleegd zijn.

Onmiddellijk weggehaald

De site heeft een complexe eigendomsstructuur. De Finse piste is eigendom van stad Scherpenheuvel-Zichem, maar het bos en het ruiterpad zijn van Natuurpunt. “De man die de draad vond, heeft hem onmiddellijk opgeruimd”, zegt woordvoerder Hendrik Moeremans van Natuurpunt. “Het is daardoor niet helemaal duidelijk waar hij exact hing. Een aantal mensen van onze lokale afdeling proberen dat nu wel te achterhalen.” Natuurpunt neemt de feiten echter bijzonder ernstig. “Er passeren heel veel mensen in die buurt”, zegt Moeremans. “Wat ook de bedoeling van de dader mag geweest zijn, dit is geen onschuldige grap meer. Wij willen dan ook niet wachten tot er opheldering komt over de concrete feiten. De wijkagent is ter plaatse geweest en heeft de vaststellingen gedaan. Daniël Wouters van Natuurpunt heeft ook officieel een klacht tegen onbekenden ingediend. We willen niet dat dit zonder gevolgen blijft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen