VIDEO. Ambitie om (virtueel) de wereld te redden: hier ben je aan het goede adres

© vln

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De wereld van de totale verwoesting redden: het kan voortaan in het attractiepark De Kegel X-Treme, dankzij Space Station Tiberia, een nieuw en voor ons land uniek virtualrealityspel. Vlaams minister Bart Tommelein (Open VLD) mocht het als een van de eersten uitproberen.

Dany Van Loo

Een ontdekkingstocht maken tussen vervaarlijke dinosaurussen en even verder vanuit de ruimte de wereld redden: je hoeft er niet meer naar grote pretparken te trekken om er in ellenlange rijen je beurt af te wachten. Nadat de familie Boudaer, uitbaters van het domein De Kegel X-Treme langs de Westendelaan 98, naast een uitgebreid aanbod ontspanningsmogelijkheden een tweetal jaar geleden als eerste een eigen dinopark bouwden, kwam er daar onlangs nu ook een voor ons land unieke virtualrealityervaring bij. In Space Station Tiberia krijgt je de kans om in groep de wereld van de totale verwoesting te redden.

“Het gaat om een boeiende virtual reality (VR) escape room”, legt Danny Boudaer uit. “Het spel sluit volledig aan bij het principe van een escape room, maar dan wel in een volledig virtuele wereld. Waar het merendeel van de VR-ervaringen slechts een paar tot tien minuten duurt en op één persoon is gericht, pakken we hier uit met een ervaring die uniek is in ons land. Je speelt namelijk samen met meerdere personen die, ondergedompeld in een VR-omgeving, moeten samenwerken. Het spel duurt een half uur tot 45 minuten. We ontdekten dit fantastische spel op een internationale beurs in Berlijn en waren meteen verkocht.”

Doorgewinterde gamer Jeffy Boudaer vat het opzet samen. “Space Station Tiberia is een ruimtestation dat de aarde moet vrijwaren van de contante dreiging van meteoren. Een enorme brok steen is op komst. Het ruimtestation is echter flink beschadigd. De spelers moeten dan ook eerst het volledige netwerk opnieuw herstellen en ook de laser binnen een bepaalde tijd aan de praat krijgen, in een poging de wereld te redden van totale verwoesting. We spelen met twee tot vier spelers. Iedereen krijgt een VR-bril en een rugzakje om de hele ruimte te kunnen benutten. De spelers kunnen bovendien vlot communiceren en zien elkaar ook als 3D-avatar, zodat ze niet constant in botsing komen.”

Politici redden de wereld

Jongeren vinden het spel ongelooflijk boeiend en ook politici konden tijdens de voorstelling van het project uitgebreid de wereld redden. Vlaams minister Bart Tommelein en burgemeester Janna Rommel-Opstaele (beiden Open VLD) namen het voor de gelegenheid op tegen een team onder leiding van partijgenoot en schepen van Sport Johnny Devey. “De wereld redden is niet niks. Ik heb nog nooit voor hetere vuren gestaan dan dit”, lacht Tommelein.

INFO

Vooraf inschrijven wordt aangeraden. Deelnemen kost 25 euro per persoon. www.bowlingdekegel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen