De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn zin over het DACA-programma niet gekregen.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn zin over het DACA-programma niet gekregen. © Photo News

Trump wil wet afschaffen die 'Dreamers' in VS beschermt, rechter beslist daar anders over

BuitenlandEen Amerikaanse rechter in San Francisco heeft de afschaffing van het zogenoemde DACA-programma tegengehouden. De regeling werd in 2012 onder de vorige president Barack Obama ingesteld en had tot doel 'Dreamers' - mensen die in het verleden als kind met hun ouders illegaal de VS binnenkwamen - te beschermen tegen uitzetting. De Amerikaanse president Donald Trump wil daar van af, maar een rechter bepaalde dat de regeling van kracht blijft zolang de juridische strijd aanhoudt. "Schandalig", zo luidt de reactie uit het Witte Huis.

10 reacties

  • Paul De Smet

    6 jaar geleden
    Ik ben niet rcht voor Trump. Toch ongeloofelijk dat een rechter een beslissing van een president kan teniet doen!!
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Diane Bernaerts Hij heeft gewonnen door de stemmen van hun ouders. Als je daar woont weet je het beter dan de Europese pers laat doorschijnen.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Jean West: de "Dreamers" mochten niet stemmen, hoor! Niet dat hij die stemmen trouwens nodig zou gehad hebben, want hij heeft met een overweldigende meerderheid van Romney gewonnen.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Obama moest stemmen halen voor zijn tweede termijn daarom heeft hij deze maatregel genomen. Net zoals sommige Belgische partijen doen met steeds maar voordelen te geven aan een bepaalde groep.
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Hedwig Jacobs, ik denk dat jij best eens een beetje opzoekwerk doet over hoe het systeem in de VS in elkaar zit. Het is niet omdat Trump zich als dictator profileert dat hij als enige de macht bezit. Als iets tegen de basisrechten ingaat is het zelfs de plicht van een rechter om dit te verbieden. Simpel hoor.