Bestuurders oog in oog met spookrijder op Brusselse Ring: “Nipt aan de dood ontsnapt”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een spookrijder en zijn tegenliggers zijn zondagnacht op de Brusselse Ring aan een ramp ontsnapt. Dat blijkt uit een huiveringwekkend filmpje dat rondgaat op sociale media. Enkele getuigen zijn nog steeds onder de indruk. “We zijn door zijn fout bijna om het leven gekomen”, klinkt het ziedend.

jdb

De spookrijder werd zondagnacht gesignaleerd op de ring ter hoogte van Vilvoorde. Hij reed met zijn vier knipperlichten op het linkerrijvak, terwijl zijn tegenliggers hem probeerden te ontwijken.“Hoe kan iemand in godsnaam de snelweg in tegengestelde richting nemen. We zijn door zijn fout bijna om het leven gekomen”, zo vertelt een getuige aan de Franstalige nieuwswebsite RTL Info.

Een andere bestuurder reageerde dan weer woedend. “Ik ben hem gepasseerd met mijn gezin in de wagen. Maar het heeft geen haar gescheeld, of we hadden elkaar geraakt. En dat door iemand die niet meer zou mogen rijden”, klinkt het.

(lees verder onder de Facebook-post)

Rechtsomkeer

De spookrijder kon uiteindelijk op miraculeuze wijze rechtsomkeer maken tussen Wemmel en Zellik, waardoor hij en andere bestuurders er zonder kleerscheuren van af kwamen. De politie zegt diezelfde avond op de hoogte te zijn gebracht van het incident. “Het is natuurlijk niet gemakkelijk om een spookrijder te achtervolgen, want dan moeten we ook in tegengestelde richting rijden. We proberen daarom in te schatten waar en wanneer het voertuig zal passeren, om het op die manier te kunnen stoppen”, zo weet politiewoordvoerder Peter De Waele, die bevestigde dat er geen enkele gewonde viel.

LEES OOK. Wat moet je doen als je een spookrijder tegenkomt?

Dodelijk ongeval

Een ander incident met een spookrijder deze week liep minder goed af. In de nacht van maandag op dinsdag is een oudere dame met haar Peugeot in Wallonië de Ring opgereden in de verkeerde richting. Na verschillende kilometers te hebben afgelegd, kwam het omstreeks 1.30 uur ter hoogte van de parking in Ruisbroek tot een botsing met een Nissan. De spookrijder was op slag dood, de bestuurder van de Nissan moest uit de wagen bevrijd worden. Hij raakte heel zwaargewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen