© kma

Na verhaal over gezin zonder water: sp.a wil verbod op afsluiten drinkwater

Sp.a wil dat er een verbod komt op het afsluiten van het drinkwater. Dat meldt Vlaams parlementslid Rob Beenders na het nieuws over het gezin in Zoersel. Pidpa sloot het water af bij het gezin omdat het een schuld van 1.700 euro heeft opgebouwd.

inke

“In een welvarende regio als Vlaanderen mogen we niet aanvaarden dat het afsluiten van drinkwater mogelijk is. Bovendien duwt het mensen alleen nog maar dieper in de miserie. Mensen die afgesloten worden van drinkwater zijn genoodzaakt om flessen water te kopen en dat kost tot honderd keer meer per liter”, zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders.

“Drinkwater is voor sp.a een basisproduct en moet voor iedereen betaalbaar zijn en blijven. Net zoals bij betaalproblemen voor de elektriciteitsfactuur, moet er een minimumhoeveelheid drinkwater beschikbaar blijven”, zegt Beenders nog.

Sp.a wil dat er een definitief verbod komt op het afsluiten van het drinkwater en dient daarvoor in het Vlaams Parlement een resolutie in.

Watermaatschappij Pidpa sloot dinsdag het water af bij het gezin Bernaerts in Zoersel. Het koppel heeft drie jonge kinderen van 10, 6 en 1. Volgens Pidpa kreeg het gezin genoeg kansen, het OCMW van Zoersel is verwonderd over de gang van zaken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER