Maryann Gray (62).
Volledig scherm
Maryann Gray (62). © Twitter

“Ik reed een kind dood dat plots de weg op sprong. Ik kon er niets aan doen en werd niet veroordeeld. Daarom strafte ik mezelf. Jarenlang.”

Buitenland“Ik herinner me nog hoe ik hem raakte. Hij vloog met een boog door de lucht en landde op het voetpad.” Maryann Gray (62) was 22 jaar toen ze met haar wagen een 8-jarige jongen aanreed. Het kind was plots de weg opgelopen en overleefde het niet. Ze werd niet verantwoordelijk geacht voor zijn dood, maar dat nam haar schuldgevoel niet weg. En daarom strafte ze zichzelf. Jarenlang.

13 reacties

  • Rudi Vlaminck

    6 jaar geleden
    Daarom is het belangrijk om voor ogen te houden dat de toegelaten maximumsnelheid niet de snelheid is die MOET aangehouden worden. Pas uw snelheid aan aan de omstandigheden.
  • Luc De Bruyn

    6 jaar geleden
    Sterkte, aan allen, die het ooit meemaakten. Ik reed tot voor kort ± 50.000 Km per jaar, en dit was eigenlijk steeds mijn grootste vrees, een kind aanrijden, ook al kan je er inderdaad niets aan doen. Ook aan de verantwoordelijken voor die kinderen; soms zijn ze gewoon te snel, en is één enkele seconde genoeg
  • Dick van Aggelen

    6 jaar geleden
    Zie hier de reden om in het verkeer geen risico's te nemen, dat geldt voor alle gebruikers inclusief voetgangers. En hou er rekening mee dat een kind altijd voor verassingen kan zorgen. Het is verschrikkelijk hoe ongevallen nog jaren lang leed kunnen veroorzaken.
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    In het geval van Maryann Gray is er maar één schuldige, de toen 8-jarige jongen zelf. Hij liep onverwacht te straat op. Een aanrijding was niet te vermijden. De vraag is moet een 8 jarige op straat niet in de gaten worden gehouden door de ouders? Dus zijn die op zijn minst medeschuldig. De broer van de moeder die zich kwaad maakt op Maryann Gray is totaal verkeerd. Wat denkt die gast wel om de schuld bij haar te leggen? Maar ze doet het zelf! Onterecht.
  • Carmen Heynen

    6 jaar geleden
    @manfred Wauters: ik hoop dat je even streng bent voor jezelf als voor je medemensen. Ooit van compassie gehoord?