Foodstyliste verklapt haar trucjes: zo maak je de perfecte Instagramfoto van je eten
Het is eindelijk gelukt: je hebt een kunstige avocadotoast gesneden, of een perfect gepocheerd eitje uit de kookpot getoverd. Proficiat! Maar hoe leg je die heugelijke gebeurtenis nu eigenlijk vast op foto, zodat iedereen naar hartenlust kan liken? Foodstylist Lisa Barber heeft de ultieme tips.
Sushi
* Strijk wat water over de sushi, zo ziet het er verser uit, en zullen de kleuren ook meer spreken.
* Neem je een foto met een spiegelreflex? Richt de flash van je camera niet direct op het eten, maar op het plafond. Op die manier creëer je een soort van 3D-effect.
* Denk na over de compositie: speel met hoeken en verschillende standpunten en handelingen.
Salade
* Trek niet alleen een foto van je bord, maar gebruik ook andere elementen, zoals een vrolijk servet of een toffe houten lepel.
* Kijk naar de kleuren die in je salade zitten, en zorg dat de andere elementen in de foto daarop afgestemd zijn.
Burgers
* Hoe hoger de burger, hoe beter die eruit ziet. Stapel enkele verborgen frietjes op elkaar om je burger wat meer volume te geven.
* Strijk een klein beetje olijfolie over het vlees om het er extra sappig te laten uitzien.
* Frommel een handdoek of servet op en stop dat in een beker of schaal, en leg er vervolgens wat frietjes bovenop, zo lijkt het alsof je veel meer frietjes hebt.
Avocado
* Zonder limoensap wordt avocado snel bruin, vergeet dus zeker niet een paar druppels op je toast te doen.
* Strooi wat zaden en noten over je avocado om meer kleurencontrast te krijgen.
* Gebruik geen flits maar natuurlijk licht. Zo wordt de textuur van je ingrediënten in de verf gezet en krijg je geen rare weerspiegeling.
Pizza
* Zorg dat je verse kruiden in huis hebt, zoals basilicum. Die zien er veel lekkerder uit dan wanneer ze helemaal verfrommeld uit zo'n plastic bakje komen.
* Zien de blaadjes er een beetje doods uit? Leg ze dan even op een vochtige keukenhanddoek.
* Gesmolten kaas wordt snel terug hard. In dat geval biedt de haardroger de oplossing (je moet er wat voor over hebben).
3 GOUDEN REGELS:
1. Denk na over de kleuren binnen je foto, en zorg dat die mooi met elkaar matchen, of net contrasteren.
2. Grote rekwisieten zet je best achteraan op de foto, zo creëer je diepte én staat het eten in het midden van de belangstelling.
3. Keukenhanddoeken, tandenstokers en servetten zijn je geheime wapen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Showbizz
Dit zijn de 10 populairste Instagramfoto's aller tijden
Selena Gomez is goed vertegenwoordigd, maar wie zijn de andere toppers? -
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer