© BFM, rr

Effectieve celstraffen gevorderd voor verdachten van aanslag op woning Frank ‘de Tank’

Parfait M. en Yassine E.Y. uit Luik riskeren respectievelijk 4 jaar en 40 maanden gevangenis voor hun betrokkenheid bij de aanslag op de woning van drugskingpin Frank ‘de Tank’ V.

SaRe

In de nacht van 25 februari 2016 werd een appartementsgebouw aan de Schotensesteenweg in Brecht zes keer beschoten met kogels van kaliber 9 millimeter. Ook werden twee molotovcocktails gegooid. Uit het onderzoek bleek dat twee Luikenaars van 27 jaar oud voor de feiten verantwoordelijk zouden zijn. Zij staan vandaag terecht en hoorden het parket effectieve straffen vorderen. Een derde beklaagde, Nadia Z., wordt mee vervolgd. Zij riskeert een jaar cel.

De opdrachtgever voor de schietpartij, die naar alle waarschijnlijkheid te maken had met een conflict in het drugsmilieu, werd niet geïdentificeerd. Parfait M. had in de aanloop naar de feiten wel telefonische contacten met Bosnische, Zweedse en Nederlandse nummers, dat leverde niets op. “Naar de opdrachtgever loopt een afzonderlijk onderzoek”, zei de aanklaagster.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER