© Photo News

AS Roma sluit Rode Duivel na berucht filmpje weer in de armen: “Er is geen affaire-Nainggolan”

Radja Nainggolan is terug in vrede aangenomen door zijn club AS Roma. Dat bevestigde coach Eusebio Di Francesco woensdag tijdens een promotioneel event. “Er is geen affaire-Nainggolan. Radja zal starten tegen Inter”, klonk het duidelijk. De Romeinen hernemen op 21 januari de competitie tegen Internazionale.

Nainggolan zat op 6 januari niet in de selectie van de Giallorossi voor de partij thuis tegen Atalanta (1-2). De Rode Duivel filmde zichzelf op oudejaarsavond al drinkend, rokend en vloekend en dat was niet naar de zin van zijn club. Volgens de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport kreeg ‘Ninja’ zelfs een boete van 100.000 euro opgelegd.

Zijn coach, Eusebio Di Francesco, wilde woensdag niet weten van een zaak-Nainggolan. “Radja is de eerste geweest om zich te verontschuldigen. Tijdens de wedstrijd tegen Atalanta zat hij naast onze bestuurders op de tribunes. Hij is ook gewoon blijven trainen en zal starten tegen Inter. Zijn uitsluiting voor de match tegen Atalanta was van ethische aard. Maar nu kijken we vooruit.”

Wat met Chinese interesse?

Nainggolan keert dus terug in de basis bij de Romeinen maar de vraag is voor hoelang. AS Roma heeft immers al een bod van 40 miljoen euro geweigerd van de Chinese kampioen Guangzhou Evergrande. Volgens Italiaanse bronnen willen de Italianen minstens 50 miljoen vragen en dus is het afwachten wat er dan gebeurt. De zaak lijkt in China alvast uit te draaien op een prestigetransfer en daarbij rijst de vraag of Nainggolan aan een mogelijke miljoenendeal kan weerstaan. De middenvelder gaf eerder al te kennen het liefst in Rome te blijven en weigerde transfers naar Chelsea en Juventus.

Roma zit op dit moment in een sportieve crisis en zou Nainggolan wel eens kunnen verkopen om fondsen vrij te maken voor nieuwe spelers. Na een sterke seizoenstart en kwalificatie voor de tweede ronde van de Champions League kende Roma de voorbije weken een mindere periode. Het team uit de Italiaanse hoofdstad werd uitgeschakeld in de Italiaanse beker en kon drie competitiewedstrijden op rij niet winnen. Roma staat momenteel vijfde in de Serie A, op twaalf punten van leider Napoli. De Romeinen hebben wel nog een wedstrijd te goed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal