Gezin is doodongerust na verdwijning trouwe hond: “Wie brengt onze Kars levend en wel terug thuis?”

Het gezin van Helena Menten uit het dorp Meuzegem is de wanhoop nabij. Hun trouwe viervoeter Kars is al bijna twee maanden vermist. Ondanks talloze zoekacties en oproepen is er nog steeds geen spoor van de bruine bordercollie. “We zijn echt bang dat iemand hem gestolen heeft”, zegt een emotionele Helena.

nadb

Bordercollie Kars sprong wel vaker over de hoge omheining ten huize Menten. Hij maakte dan in z’n eentje een wandeling, maar kwam nadien gewoon weer naar huis. Maar op 14 november gebeurde dat niet. Toen Helena Menten thuiskwam, was de hond verdwenen.

“En nu is hij nog steeds vermist”, klinkt het. “Wij hebben alle dierenasielen, de dierenambulances, de plaatselijke politie en de diensten van omliggende gemeenten gecontacteerd. Niemand heeft Kars gezien. Nergens was er een melding van een gewonde of dode hond.”

Daarom vermoedt het gezin dat iemand de bruine bordercollie heeft meegenomen tijdens een van zijn wandelingen. Al dan niet met slechte bedoelingen.

“Daarom hebben wij een Facebookgroep opgericht. We willen de boodschap zo ver mogelijk verspreiden in de hoop dat iemand weet waar Kars zich bevindt. We hebben er zelfs een beloning van 1.000 euro voor over!”, zegt Helena.

Wie tips heeft, kan terecht op de speciaal opgerichte Facebookpagina of op het nummer 0473/93.45.88. Er is ook een mogelijkheid om anonieme informatie te melden via 0485/20.20.68.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen