EPA
Volledig scherm
© EPA

Na strafprocedure: Tusk waarschuwt voor 'Polexit'

Europees president Donald Tusk waarschuwt voor een Poolse uitstap uit de Europese Unie. Dat doet hij vandaag in een Pools weekblad. "Het gaat niet meer om een strijd over hoe Europa hier uitkomt, maar wel over of Polen er nog verder deel van zal uitmaken", zegt de voormalige Poolse premier. Warschau heeft het al een tijdje aan de stok met de Europese Commissie over enkele omstreden justitiehervormingen.

35 reacties

  • van roy jozef

    6 jaar geleden
    de Europese unie had al lang heel de unie moeten besturen, met in alle landen alleen nog een uitvoerende macht, alle verkiezingen in elk land afschaffen, en gedaan met politieke partyen, alleen nog verkozenen gestemd door hun burgers in hun land die hun land in de raad van Europa mogen zetelen. als dat het streefdoel van deze unie niet is , opdoeken deze unie.
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    Polen heeft de voorbije 20 jaar gigantische bedragen "steun" van Europa gekregen. Nu dat ze alles gekregen hebben wat ze konden willen ze weg? OK, bye en neem al de expats terug. De EU heeft Polen niet nodig
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    De Poolse politici versterken hun greep op justitie en ze komen daar openlijk voor uit. In BelgIê plaatsen de tradtionele partijen hun pionnen bij justitie via de politieke benoemingen. Welk van beide systemen is het meest verwerpelijk ? Moet België niet gestraft worden ?
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Ik hoop het en snel nog wat landen dat heel die geldverslindende EU rommel opgedoekt kan worden ! De EU is enkel Goed voor de Rijken en de Stelende Politici die zich zelf Riante Lonen toekennen en de Burgers uitzuigen op kap van die Rijken die hun steunen !! Weg met dat EU gedrocht ! Dat is zoals Duitsland 174 miljard op één jaar verdient heeft op de kap van de Grieken en Banken crisis !! Deze cijfers staan zwart op wit .
  • Willy Poelmans

    6 jaar geleden
    MR.Verhaelen , U verwoord wat ik, en heel veel anderen ook denken ,inderdaad dit is geen democratie,.