Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Koerierscollectief bij Deliveroo wil elke zaterdagavond werk neerleggen uit protest tegen nieuw statuut

Het collectief van koeriers bij Deliveroo wil deze maand elke zaterdagavond het werk neerleggen de directie van de maaltijdkoerierdienst niet luistert naar hun eisen. Dat meldt  vakbondsafgevaardigde Martin Willems van de Franstalige christelijke bediendebond CNE. Het collectief is een autonome organisatie van ongeveer 200 koeriers en krijgt de steun van de christelijke vakbond.

6 reacties

  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    men kan je niet verplichten een zelfstandig statuut ;je moet uw ontslagbrief krijgen eens men u niet meer als werknemer wil ; ben benieuw of dit bedrijf deze werknemers hun ontslag brief gaan krijgen of zitten daar veel werklozen die niet aangegeven werken ({ net zoals die in stalingratlaan})en geen ontslagbrief nodig hebben en zeker niet als zelfstandig zullen kunnen werken of hun dop zeker kwijt zijn
  • Marco Corsi

    6 jaar geleden
    Waar is de regering nu? Hoe kan in Gods naam de regering zulke charlatans van werkgevers toelaten op Belgisch grondgebied. Eruit ermee!!Dit zijn asociale wekgevers!! Een werkman verdiend beter!
  • Carl Op de Beeck

    6 jaar geleden
    Nepstatuten dankzij deze regering, die vindt dat meer winst naar de aandeelhouders moet gaan en minder naar de mensen die het werk moeten doen.
  • Tuur schiepers

    6 jaar geleden
    En dan worden ze schijnzelfstandigen met alle gevolgen vandien
  • Dirk Landuyt

    6 jaar geleden
    Jacques, dat komt omdat die jonge snaken alleen maar willen werken als het hun uitkomt. Vaste loondienst is teveel gevraagd. Ze willen om dat of dat uur thuis zijn, ze moeten weg met hun lief, ze hebben een ziek huisdier... Alle uitleg is goed om hun eigen tempo aan te houden, ipv zich gewoon in te schakelen in 'onze' sleur.