Direct naar artikelinhoud
BitCoin

Warren Buffett sabelt bitcoin en cryptomunten neer: "Ze gaan een slecht einde tegemoet"

Miljardair en investeerder Warren Buffett is niet enthousiast over cryptomunten.Beeld REUTERS

De Amerikaanse miljardair en investeerder is geen fan van bitcoins en andere cryptomunten. In een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC geven hij en zijn rechterhand, Charlie Munger, aan nooit te zullen investeren in de munten.

"Ik kan bijna zeker zeggen dat ze een slecht einde tegemoet gaan." Dat zegt Warren Buffett in een interview op de Amerikaanse televisie over cryptomunten. "Wanneer of hoe dat zal gebeuren, weet ik niet", zegt hij. "Als ik een putoptie met een looptijd van vijf jaar zou kunnen kopen (soort van verzekering om aandelen tegen een op voorhand vastgelegde prijs te kunnen verkopen, red.) op elk van de cryptomunten, graag", zegt hij ironisch. Al geeft de miljardair aan dat niet van plan te zijn. "Waarom zou ik gokken op het verlies van iets dat ik niet ken?"

Buffetts rechterhand binnen zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway, Charlie Munger, deelt dezelfde mening. Volgens Munger zijn investeerders "enthousiast omdat de waarde van de munten omhoog gaat en het enigszins modern klinkt. Maar ik ben niet enthousiast."

Ik ben niet enthousiast
Charlie Munger, rechterhand van Warren Buffett bij Berkshire Hathaway

De uitspraken van de bekende investeerder komen er net op het moment dat steeds meer gevestigde waarden binnen de financiële wereld, verblind door de stijgende koersen, de cryptomunten beginnen te omarmen. Zo raakte eerder deze week bekend dat het Amerikaanse bedrijf Kodak, dat fotomateriaal produceert, zijn eigen cryptomunt, de KodakCoin, lanceert. De aankondiging deed de aandelenkoers van het bedrijf stijgen met 50 procent.

Twee mogelijke opvolgers

Eigenlijke aanleiding voor het interview met Buffett was het nieuws dat de 87-jarige miljardair twee mogelijke opvolgers had aangeduid: Gregory Abel, president van Berkshire Hathaway en Ajit Jain, hoofd verzekeringen van de investeringsmaatschappij.