Bizarre taferelen in Rusland: man knalt met tank tegen supermarkt om fles wijn te stelen

Twee vreemde diefstallen in Rusland. Daar heeft een man woensdagochtend geprobeerd om een fles wijn te stelen uit een lokale supermarkt. Vooral de manier waarop deed de wenkbrauwen fronsen: met een gestolen tank reed hij zowaar in op de vitrine van de winkel.

kmlo

© Reuters

Volgens lokale media gebeurde de diefstal in Apatity, een klein dorpje in het noorden van Rusland. De man, die volgens ooggetuigen vermoedelijk dronken was, kreeg het voertuig in de gaten op een privaat terrein van de militaire rijschool. Goed beveiligd was de tank blijkbaar niet. De man kon zonder problemen in het legervoertuig kruipen en ermee wegrijden.

Toen hij problemen had om de tank te draaien in een smalle straat, liep het helemaal fout. Hij verloor de controle over het voertuig en ramde bijgevolg het raam van een lokale supermarkt. Net voor de crash had hij ook al enkele geparkeerde personenwagens zwaar beschadigd. Amateurbeelden die later opdoken via sociale media toonden wat er nadien gebeurde. Zo stapte de man uit via het luik, meette de schade op en stapte door het gebroken raam de zaak binnen… om zichzelf te voorzien van een fles wijn.

De politie kon hem tijdens zijn vluchtpoging oppakken terwijl hij de gestolen fles nog in zijn handen had. Hij zou zich niet hebben verzet tijdens de arrestatie. Wat de man precies bezielde om in de tank te stappen en de wijn te stelen, blijft nog onduidelijk.

© Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer