Paniek in station Antwerpen: verdachte had flesje in vorm van granaat en riep "ISIS" en "boem boem"

© Mahmoud Elsobky

Het parket van Antwerpen heeft meer uitleg gegeven over de incidenten van donderdagavond in het Centraal Station. Daar ontstond paniek omdat twee mannen die koran-verzen citeerden, werden opgepakt, en ook DOVO ter plaatse kwam. De twee mannen zijn door de onderzoeksrechter vrijdag aangehouden voor "bedreiging met een aanslag met schijnbaar gevaarlijke substanties".

boj

De politie pakte gisterenavond in premetrostation Diamant rond 22 uur twee mannen op die zich verdacht gedroegen. Volgens ooggetuigen waren de twee jonge moslims in het Centraal Station Koranverzen aan het reciteren. Anderen zagen dat een van hen een voorwerp vast had dat op een wapen leek.

Ze zaaiden paniek onder de andere reizigers, waarop de politie massaal ter plaatste kwam en besloot twee metrostations te evacueren en een perimeter in te stellen. Het Centraal Station bleef al die tijd gewoon open.

Overmeesterd

Toen agenten de mannen wilden arresteren en fouilleren, nam een van hen een op een handgranaat lijkend flesje uit zijn broekzak. Intussen bleef hij woorden als "ISIS" en "boem boem" scanderen. Hij werd door de politie onder schot genomen. Toen ook het snelleresponsteam van de lokale politie ter plaatse kwam, begon hij hun richting uit te wandelen met het voorwerp in de hand. De man kon uiteindelijk overmeesterd worden. Ook de tweede verdachte werd gearresteerd.

DOVO kwam ter plaatse en al snel bleek dat het voorwerp in kwestie onschadelijk was. Het ging om een plastic flesje, gewikkeld in tape.

Psychiatrisch verleden

Beide verdachten zijn twintigers van Noord-Afrikaanse origine. Een van hen heeft een psychiatrisch verleden. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen aanhield voor "bedreiging met een aanslag met schijnbaar gevaarlijke substanties". Volgens het parket zal de juiste toedracht van de feiten uit verder onderzoek moeten blijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen