© rr

Vandalen bekladden speeltuin in Deurne met witte verf

Het speelpleintje aan de Van Duyststraat werd zondag bijna volledig beklad met witte verf. De vandalen werden gezien, en ook de lokale politie is op de hoogte.

brip

Tijdens een zondagse wandeling met de hond trof Robert Cazier uit Deurne het pleintje tussen de ­Meyersstraat en de Van Duyststraat allerminst mooi aan. “Het zag er verschrikkelijk uit. Het was bijna volledig besmeurd met verf.”

Een van de buren had de vandalen bezig gezien, en besloot anoniem een oproep te doen bij de politie, omdat hij zichzelf niet in de problemen wou brengen. “We vonden enkele kinderen op het plein die in aanmerking komen voor de feiten”, zegt Antwerps politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Hoewel ze zelf ontkenden, zijn er wel degelijk aanwijzingen dat zij de vandalenstreken uitgestoken hadden.”

Gisteren bleek dat de buurtbewoner ook foto’s heeft. “De man wil er zelf weinig mee te maken hebben. Daarom heb ik contact opgenomen met de wijkverantwoordelijke”, zegt Robert. “Hij zal zo snel mogelijk naar de politie gaan met de foto’s. De jongeren die dit gedaan hebben, moeten beseffen dat dit niet zomaar kan.”

De wijkverantwoordelijke kon ­Robert vertellen dat de vlekken nog deze week worden verwijderd. “Ik hoop dat het pleintje er snel weer proper zal uitzien. De gemeente heeft erg haar best gedaan om de buurt hier op te waarderen, het pleintje is daar een goed voorbeeld van.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER