Kevin De Bruyne en Eden Hazard.
Volledig scherm
Kevin De Bruyne en Eden Hazard. © Photo news

8,8 miljoen surfers stemmen De Bruyne en Hazard in UEFA Fans' Team van het Jaar

BelgaKevin De Bruyne (Manchester City) en Eden Hazard (Chelsea) zijn opgenomen in het Team van het Jaar van de Europese Voetbalconfederatie UEFA, dat vandaag werd bekendgemaakt. Dat is een primeur voor België. Sinds de oprichting van de prijs in 2001 staan er voor het eerst landgenoten in de basiself. Dries Mertens (Napoli) en Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), die eveneens genomineerd waren, haalden het niet. Champions League-winnaar en Spaans kampioen Real Madrid is hofleverancier met vijf spelers.

7 reacties

  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Het waren wel 8,8 miljoen stemmers.
  • J. H.

    6 jaar geleden
    Meunier zat ook bij de selectie...euhm, met alle respect maar dat kan toch niet. En Alves staat bij de 11, heeft toch ook zijn beste tijd gehad.
  • Florent Marien

    6 jaar geleden
    Jongens toch, wie heeft deze keuze gemaakt, Buffon staat al enkele jaren in het doel zoals een echte veteraan en Alves is allang over zijn hoogtepunt heen. Waarschijnlijk journalisten met oogkleppen of managers die nog snel enkele miljoenen euro's willen verdienen. Stop toch met die onzin van verkiezingen. Geef gewoon de realiteit weer.
  • marc van de poel

    6 jaar geleden
    Mooi zo. En hun (ver-)handelswaarde zal erdoor nog wat stijgen. Jammer dat ze in België geen belastingen betalen.
  • Marcus Camps

    6 jaar geleden
    Haha ... Even het lijstje overlopen. Buffon en Alves. Oude rakkers gewoon gestemd op nostalgie. Nog een jaartje en ze zijn allebei weg. China of helemaal gestopt.