© Peter Kneffel/dpa

Bayern moet Lewandowski en Hummels missen bij begin van de terugronde

Bayern München hervat vrijdag de Duitse voetbalcompetitie zonder Robert Lewandowski (knie) en Mats Hummels (adductoren). De Poolse topschutter en Duitse verdediger hebben weliswaar de groepstraining hervat na fysieke problemen, maar zijn volgens coach Jupp Heynckes niet klaar voor de confrontatie met Bayer Leverkusen. Bayern gaat halverwege het seizoen fier aan kop in de Bundesliga, Bayer Leverkusen neemt op gepaste afstand de vierde plek in.

Bij afwezigheid van topschutter Lewandowski, met vijftien doelpunten de meest trefzekere speler dit seizoen in Duitsland, kan Sandro Wagner direct debuteren. Bayern nam de lange spits deze winter over van TSG 1899 Hoffenheim, om een ‘back-up’ achter Lewandowski te hebben. “Sandro heeft zich snel aangepast en traint goed. Ik ben heel tevreden over hem”, zei Heynckes donderdag.

Arjen Robben van zijn kant is klaar voor zijn rentree. De Nederlandse vleugelspits raakte half november geblesseerd en kwam tot aan de winterstop niet meer in actie. Op het trainingskamp in Qatar maakte Robben weer een fitte en gedreven indruk bij de Duitse kampioen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer