© Filip Van Roe

De stijltips van Josje: doe vooral wat je zelf wil

Mocht je het deze week gemist hebben: Josje heeft een stijlboek uit. In '#dresscodejosje' geeft ze géén regels over wat je wel en niet mag dragen -in Josjes modewereld mag namelijk veel- maar wil ze wel inspireren met haar eclectische kledingstijl. Verwacht je dus aan veel foto's, leuke weetjes en een kleerkast om jaloers op te zijn.

tib

Veel fun, veel 'more is more' en veel kleur: dat is de "#dresscodejosje" zoals we ze kennen. Het blond ex-K3-tje durft veel als het op mode aankomt: drie verschillende prints combineren, bijvoorbeeld, of een tutu dragen om naar de supermarkt te gaan. Haar boek laat fans binnenkijken in haar kleurrijke leefwereld, maar heeft als boodschap vooral: doe wat je zelf wil.

Daar zit hem ook meteen de feelgood-factor: ook al weet je dat Josje misschien beter wegkomt met een fluoblauw trainingspak of een legging vol pailletten, het wordt gebracht alsof je het zelf ook zomaar zou kunnen proberen. Ook al heb je dan geen Jody Van Geert, stylist en Josjes beste vriend, om je modegewijs aan te moedigen.

Daarnaast zit het boek van Josje ook vol leuke weetjes en hier en daar een beetje goede raad met eeen knipoog.

Josje over haar inspiratie

Ik heb in mijn huis twee prikborden waarop ik allerlei dingen hang die me inspireren. Ze puilen uit van de snuisterijen, zoals kiekjes met vrienden, foto’s uit tijdschriften, labeltjes die aan kleding hangen, festivaltickets, geboortekaartjes, flyers, photobooth-kiekjes van feestjes, brieven en kunstwerkjes van fans, spulletjes van mijn reizen… you name it, I’ve got it! Het leuke is dat ik elke keer als ik langs dit inspiratiebord loop, word herinnerd aan speciale gebeurtenissen, kleuren of vormen en daardoor weer nieuwe ideeën krijg.

Foto: Filip Van Roe

Josje over je kleden op een eerste date

Bij een eerste date is het altijd moeilijk inschatten hoe die ander komt: lekker casual of juist netjes gekleed. Voor mezelf zeg ik altijd: ik houd me niet in, want anders schrikt hij zich de volgende keer een hoedje haha. Nu weet hij tenminste meteen wat voor vlees hij in de kuip heeft – ik ben nu eenmaal iemand die zich graag opdoft. Maar wat de date-look betreft, geldt bovenal: kies iets waar je je goed in voelt. Niets is zo ongemakkelijk als niet kunnen bewegen of ademen op je eerste afspraakje.

Josje over 'overdressed zijn':

You can never be overdressed, zeg ik altijd. Draag het met flair, en denk: het is eerder een blamage voor die andere mensen dat jij er zo fabulous uitziet. Eén ding: je hoeft je nooit te excuseren voor een fantastische outfit. Own it, work it and shine all night long.

Josje over hoeden

Ik heb echt een hoedenverslaving en vind het leuk om te zien dat steeds meer jonge mensen een hoofddeksel dragen en zo hun identiteit durven laten zien? Omdat ik vaak geen hoeden vind naar mijn smaak, ben ik een opleiding tot hoedenmaker gaan doen. Wat nu een hobby is, kan wellicht ooit nog eens uitgroeien tot een eigen collectie. Dat lijkt me super!

“#dresscodejosje” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 22,95 euro. Voor meer info: www.borgerhoff-lamberigts.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer