Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en premier Charles Michel (MR) in de Kamer.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en premier Charles Michel (MR) in de Kamer. © BELGA

Open Vld veegt Francken de mantel uit: "Hij probeert de kiezers van Vlaams Belang naar N-VA te krijgen"

In de Kamer heeft Open Vld-fractieleider Patrick Dewael uitgehaald naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Vooral zijn communicatiestijl moest het ontgelden, ook bij CD&V overigens. De meerderheidspartijen schaarden zich tijdens het debat over de Soedankwestie wel achter het beleid van Francken en de regering. Premier Charles Michel riep op tot nuance in het debat  en gaat met Francken een gesprek voeren, onder meer over zijn manier van communiceren. De motie van wantrouwen tegen Francken werd afgewezen. 

713 reacties

  • dirk vanderaa

    6 jaar geleden
    Met corrupte Open VLD politici als onder meer De Gucht en vroeger Pierre Chevalier en Karin Brusselmans die meestal steeds hun zaakjes kunnen regelen hebben, zijn we alleszins niet beter af. De kiezer heeft altijd gelijk, dat zal bij de volgende federale verkiezingen nog maar eens blijken. Met een beetje geluk haalt de partij van de 'witteboordcrimininelen' zelfs de kiesdrempel niet meer!
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    De strijd om de kiezer is begonnen !
  • NOEL CLAES

    6 jaar geleden
    de NV-A heeft NOOIT een programma gehad, het gebruikt het Vlaams Blok programma altijd, alleen worden enkele woorden afgezwakt dat is alles....
  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    Ronny, "ik denk" telt niet. En dat pensioentje van mij is een stuk hoger dan in de tijd van de rood-groen gestreepte supergraaiers en ik kan meer als toen. Ik zou eerder diegenen die dat nu nog niet inzien als dom (lomp vind ik meer een scheldwoord) bestempelen.
  • Walter Claeys

    6 jaar geleden
    De GROTE angst van "Open" VLD, CD&V, Roden en Groenen... en ook Walen en Brusselaars: een N-VA die 48% van de stemmen haalt. Want dan kunnen ze geen obstructie meer plegen zoals ze nu hebben gedaan.