Rohingya-vluchtelingen in een kamp in Bangladesh eerder deze week.
Volledig scherm
Rohingya-vluchtelingen in een kamp in Bangladesh eerder deze week. © AFP

VN: "Goede aanpak van migratie biedt sociale en economische voordelen"

Als migratie wereldwijd op de juiste manier aangepakt wordt, kan dat sociale en economische voordelen opleveren voor iedereen. Dat stelt VN-secretaris-generaal Antonio Guterres in zijn rapport 'Making Migration Work for All'. "De uitdaging is de voordelen van migratie te benutten en niet de risico's te benadrukken", zo luidt het. Het rapport komt er in het kader van een op te stellen Global Compact over Migratie (GCoM). 

16 reacties

  • Ricci Latte

    6 jaar geleden
    Zulk een conclusies worden getrokken door personen die er in het dagelijkse leven héél ver van af staan, die zich verschuilen in hun rijkelijke villa's waar geen immigrant te bespeuren valt. Proficiat met uw waardeloze predik.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Goede aanpak bied voordelen, dat is helemaal juist. Een goede aanpak is dat je als land de migratie onder controle hebt en dat je niet zomaar iedereen toelaat en zeker geen illegalen.
  • monique dewaele

    6 jaar geleden
    wie gelooft de vn nog ?
  • Paul Corvair

    6 jaar geleden
    Migratiestop en de opbrengst in ieder land bijeenbrengen en verplicht investeren in de armste landen. Je zou het verschil wel zien. Voor elke migrant hier kunnen we er ter plaatse 3 of meer werk en eten geven.
  • marc rooms

    6 jaar geleden
    goe zot idioot. voordeel voor hen, crisis voor ons. Er is voor ons geen enkele positief punt aan.