De Belg had geprobeerd om varkensworsten en salami's binnen te smokkelen in Nieuw-Zeeland.
Volledig scherm
De Belg had geprobeerd om varkensworsten en salami's binnen te smokkelen in Nieuw-Zeeland. © MPI

Belg uit Nieuw-Zeeland gezet wegens worstensmokkel

Een Belg is zondag uit Nieuw-Zeeland gezet wegens het "smokkelen van worsten". Die werden bij de bagagecontrole op de luchthaven van Auckland aangetroffen in zijn bagage. "We zijn onbuigzaam wat betreft internationale reizigers die opzettelijk onze regels voor bioveiligheid overtreden", luidt het vandaag in een mededeling van de Nieuws-Zeelandse autoriteiten.

20 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Dan heb je eens een werkvergunning voor één van de mooiste landen in de wereld.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    De stommiteiten begaan door het super ras van deze planeet (de mens) zijn legio. Het is niet de eerste keer dat een onschuldige invoer van iets tot een enorm probleem wordt (bvb. De konijnenplaag in Australie, de brul kikker hier te lande. Vissen en planten die hier geen vijanden hebben). Dus zo’n worst kan wel voor een enorme schade zorgen. En wet is wet.
  • Roland Louf

    6 jaar geleden
    Guido Vermeyen groen is de worst gezien in Villa Politica!!
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    als je niet aangeeft +al op de lijst staat van vorige keer dan is normaal dat je gedurende 5 jaar niet meer binnen mag in een land Niet zoals hier uitgezet maar via polen terug in belgie omdat nu Europa toelaat -
  • Cabrioduikboot

    6 jaar geleden
    Rechtvaardigste land ter wereld. En het mooiste,meest gevarieerde kwa natuur en het vriendelijkste naar buitenlanders toe, en het verst mogelijk verwijderd van België (ook niet onbelangrijk). En dat allemaal de vuilbak in gooien voor een paar worsten waarvan je weet dat het niet mag meegenomen worden omwille van de bescherming van hun binnenlandse fona en flora.....juist goed dat ze die onmiddellijk terug hebben gestuurd!