© Nintendo

Terug naar de eighties met nieuwe Nintendo Classic Mini

Nintendo brengt dit najaar een nieuwe versie van een oude bekende op de markt. De Classic Mini, zoals de spelcomputer zal heten, zal een miniatuurversie zijn van de eerste NES-spelcomputer die Nintendo dertig jaar geleden lanceerde. Als klap op de vuurpijl zullen er maar liefst dertig klassieke games op het systeem geïnstalleerd zijn. Zo zal het mogelijk zijn om je jeugd te herbeleven met populaire klassiekers als Super Mario Bros. en Donkey Kong.

eawouters

Enkele dagen nadat de release van Pokémon Go ons collectief terug naar de jaren 90 transporteerde, komt Nintendo opnieuw aanzetten met een speeltje dat de heimwee naar onze jeugd alleen maar zal aanwakkeren. Het bedrijf lanceert de Classic Mini, een miniatuurversie van de NES, de oorspronkelijke console die Nintendo dertig jaar geleden op de markt bracht. De console zal de jaren tachtig helemaal doen herleven, want op het systeem zijn er maar liefst dertig NES-games geïnstalleerd. Zo zal het mogelijk zijn om de populaire klassiekers Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid, Donkey Kong, PAC-Man en Kirby's Adventure te spelen. Bovendien maakt een NES-controller die bij het apparaat geleverd wordt de beleving compleet.

Toch zijn er ook enkele nieuwe snufjes aan de console toegevoegd. De Classic Mini wordt geleverd met een HDMI-kabel, waardoor je het systeem kunt aansluiten op een HD-tv. Bovendien hoef je nu niet bang te zijn dat je iedere keer opnieuw moet beginnen als je het ding afsluit. Iedere game bevat namelijk verschillende opslagpunten, waardoor je verder kunt gaan waar je gebleven bent zonder codes te moeten invoeren. Wie weet kan je die eindbaas waar je vroeger nooit voorbij kwam nu wel verslaan. De Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System komt uit op 10 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer