Minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR).
Volledig scherm
Minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR). © Photo News

Bouw nieuwe kerncentrale wordt toch niet onderzocht, kernkabinet fluit minister Marghem terug

Het scenario voor de bouw van een nieuwe kerncentrale tegen 2040 zal niet worden onderzocht voor het kernkabinet. Minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) opperde dat idee gisteren, maar ze wordt nu teruggefloten door de rest van de regering. "Niemand zit hier op te wachten", zeggen de meerderheidspartijen in het kernkabinet.

61 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Als men al die nutteloze uitgaven eens zou bundelen en als eenmalig compensatie zou geven voor mensen die panelen zetten dat zou pas echte winst zijn voor iedereen
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Dan Midden, De adviseurskosten voor de oosterweel (totaalplaatje van ruim 4 miljard euro) bedragen 100 miljoen euro!!! Dit is niet hetzelfde als een kostenplaatje maken van een kerncentrale.Hopelijk maakt dit voorbeeld wel duidelijk dat u met 50000 euro niet meer dan een plastieken kaft mag verwachten.
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Als we met een ppar miljoen autos overschakelen op electriciteit, waar gaan we die dan vinden? Bij Poetin? Er is wel wat wind in belgie, over de zon moeten we ook niet stoefen hier, maar is dat voldoende voor alle energie die we dan zullen nodig hebben?
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    Inschatten prijs van een kerncentrale kost pakweg 50 000 euro dus snap niet waarom men dit niet nakijkt!
  • Ludo Van Dyck

    6 jaar geleden
    Ach, het kost "maar" een kleine 10 miljard. So what, er is toch geld genoeg. En als de centrale gebruiksklaar is blijkt dat plots de brandstof op is.