Google Street View, Twitter
Volledig scherm
© Google Street View, Twitter

Zwarte vrouw mag in Panos Zottegem enkel afwassen, uit het zicht van de klanten

Een vrouw van Soedanese origine die voor een studentenjob ging solliciteren in een filiaal van broodjeszaak Panos in Zottegem kreeg te horen dat ze enkel aan de slag mocht als afwasser, zodat de klanten haar niet zouden zien. “We nemen dit heel serieus”, zegt de directeur van Panos, Karl Selleslags aan VTM Nieuws. “We onderzoeken de zaak, dit soort uitspraken zijn niet geoorloofd.”

85 reacties

  • Katy Stevens

    6 jaar geleden
    Indien je als klant zoiets te weten komt van racisme. Blijf dan weg van zo'n winkel of bedrijf. Doe je inkopen waar men niet racistisch is. Boycot zo'n winkels.
  • Carine Briké

    6 jaar geleden
    dit is van drie jaar geleden. Waarom komt ze er nu mee af???
  • Gilbert Van As

    6 jaar geleden
    Tja hier op reageren en je mening geven zal haar nog meer ruimte geven om zich gediscrimineerd te voelen en krijgt ze nog gelijk. Misschien pakt de VRT haar aan als nieuwslezer.
  • serge vansteenkiste

    6 jaar geleden
    Men moet toch ergens beginnen en dit is meestal onderaan de ladder ook voor autochtonen, trouwens wie zegt dat dit de reden is en de afwas wordt toch meestal gedaan uit het zicht van de klanten en niet omdat ze andere huidskleur heeft. wat had ze gedacht als jobstudent dat ze onmiddellijk de beste job van Panos zou krijgen. Wat voor hen niet zo belangrijk misschien niet zo belangrijk is ,is voor wel HIEGIENE.
  • krindl

    6 jaar geleden
    in mijn studententijd ook als afwaster gewerkt en k mocht ook niet in de keuken of zaal komen…kwestie hygiëne….als je afwast, na n uur zie je der niet zo proper meer uit….en k ben een witte !!! wat n heisa weeral…jongens toch, stop daar toch mee…..k heb nog nooit nen afwasser door een resto zien lopen, en so what !!!!