Bosbrand in Californië (archiefbeeld).
Volledig scherm
Bosbrand in Californië (archiefbeeld). © AFP

VN: "Zonder dringende maatregelen stijgt temperatuur al in 2040 met 1,5°C"

Als er niet snel nieuwe maatregelen worden genomen in de strijd tegen klimaatverandering, dan zal de gemiddelde temperatuur op aarde al in 2040 met 1,5 graden zijn toegenomen. Dat blijkt uit de ontwerptekst van een rapport van het IPCC, het VN-panel van klimaatexperts.

12 reacties

  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Vorige week was er nog een wetenschappelijk artikel dat vanaf 2030 een mini ijstijd van 75 a 100 jaar aankondigde door de cyclische zon activiteit met een daling van de temperatuur wereldwijd met gemiddeld 1,5 graad.
  • maxim vanderveken

    6 jaar geleden
    Ach het is allemaal niet zo erg want ten laatste 2050 en we hebben onszelf vernietigd en dan kan onze mooie planeet herstellen
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Twee uitspraken van het IPCC die gebaseerd zijn op onzin: de temperatuur toename is gebaseerd op klimaatmodellen die nu al (veel) te hoog zitten, laat staan in 2040 en broeikasgassen zoals methaan en CO2 blijven niet lang in de atmosfeer hangen: minder dan 10 jaar voor methaan en een halveringstijd van ongeveer 51 jaar voor CO2, gebaseerd op metingen. De lange verblijftijden van het IPCC zijn gebaseerd op het Bern model, niet op de realiteit.
  • Mathias vandenhende

    6 jaar geleden
    Ja jongens tis kwart voor twaalf ze!!
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    @ Frank Forrez: of 2 miljard westerlingen die hun ecologische voetafdruk een beetje verminderen, het resultaat zal hetzelfde zijn.